INGEN TEGN TIL Å GI SEG: Syrias president Bashar al-Assad mener den syriske hæren har vist heltemot i kampen mot opprørerne i landet. Arkivfoto: REUTERS/Sana/Scanpix
INGEN TEGN TIL Å GI SEG: Syrias president Bashar al-Assad mener den syriske hæren har vist heltemot i kampen mot opprørerne i landet. Arkivfoto: REUTERS/Sana/ScanpixVis mer

Assad berømmer hæren for «heroisk» innsats

Kamper i kristne bydeler i Damaskus i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syria står midt i et avgjørende slag om landets framtid, fastslo Bashar al-Assad i en tale onsdag.

Ifølge ham har hæren forsvart syriske verdier og vist besluttsomhet i sin innsats for å stanse «kriminelle terroristbander».

De væpnede opprørerne i Syria blir konsekvent omtalt som «terrorister» av Assads regime.

De siste ukene har syriske regjeringsstyrker vært i harde kamper med opprørere i storbyene Damaskus og Aleppo. Kampene raser videre også i andre byer i landet.

I dag nærmer kampene seg to kristne nabolag i hovedstaden Damaskus, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights — Det brøt ut kamper i utkanten av Bab Tuma og Bab Sharqi onsdag morgen. De første opplysningene tyder på at én soldat er drept. Det har ikke vært kamper i disse områdene tidligere. Det er områder hvor opprørerne så langt ikke har hatt tilgang, sier leder Rami Abdulrahman i Syrian Observatory for Human Rights. Bab Tuma og Bab Sharqi er to kristne strøk i gamlebyen i Damaskus. Før opprøret var de populære turistmål.

(NTB)