BOMBER ALEPPO: Kampen om Syrias største by Aleppo går inn sin sjette dag, og nå melder Al-Jazeera at byen blir bomet av regimet. Også Shaam News Network (SNN) sier Aleppo blir bombet, og gjorde tilgjengelig disse bildene i dag. EPA/SNN/SCANPIX
BOMBER ALEPPO: Kampen om Syrias største by Aleppo går inn sin sjette dag, og nå melder Al-Jazeera at byen blir bomet av regimet. Også Shaam News Network (SNN) sier Aleppo blir bombet, og gjorde tilgjengelig disse bildene i dag. EPA/SNN/SCANPIXVis mer

Assad bomber Aleppo

Harde kamper om Syrias største by. Store hærstyrker og over hundre stridsvogner skal ha kommet fram til bygrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampen om Syrias største by Aleppo går inn sin sjette dag, og nå melder Al-Jazeera at byen blir bomet av regimet.
Opprørere sier til Al-Jazeera at de regner med at bombingen vil bli fulgt av en større bakkestyrke, som vil forsøke å få kontroll over byen.

AFP melder nå at spesialstyrker har blitt flyttet til bygrensen, og at flere styrker nå blir gjort klare for en storoffensiv.  Det er en kilde i den syriske sikkerhetstjenesten som forteller dette.

Kilden sier at også opprørerne har samlet tropper, og at mellom 1500 og 2000 opprørsoldater har kommet til Aleppo for å bistå de 2000 opprørene som allerede slåss i byen.

Flyplassen er isolert Flyplassen er for øyeblikket isolert fra byen, da fire av fem veier som leder til flyplassen er kontrollert av opprørere.
Opprøre sier også at store styrker har kommet til Aleppo.

- Forsterkningen til hærens styrker har kommet fram til Aleppo, sier oberster Abdul Jabbar Al Okaidi, en talsperson for Den frie syriske hæren, til AFP via Skype.

Hundre tanks - Vi forventer en offensiv hvert øyeblikk, sier han videre. Okaidi sier at rundt hundre stridsvogner, i tillegg til et stort antall militære kjøretøy, har kommet fram til Aleppo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den sørlige delen av Aleppo var det torsdag harde kamper i den palestinske flyktningleieren Yarmouk, melder den britiskbaserte Syrian Observatory for Human Rights.

En opprørerer, som sa at han het Abu Qaiis Al Shami, sier til AFP at flere distrikter i den sørlige delen av byen var under angrep fra regimetro styrker.

- I natt var det stille, men i dag våknet vi opp til lyden av eksplosjoner og bomber fra syv i dag morges, sier han til AFP.

Beskyter flere byer Et stort antall styrker har blitt flyttet fra den nordvestlige provinsen Idlib til Aleppo. Al-Jazeera melder også at de skal være sterk beskytning av Damaskus, Idlib og Homs i dag.

SAMLER TROPPENE: Kilden sier at også opprørerne har samlet tropper, og at mellom 1500 og 2000 opprørsoldater har kommet til Aleppo for å bistå de 2000 opprørene som allerede slåss i byen.  Her ser en oppører ut gjennom et sønderskutt bygg i Aleppo. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TORRES/SCANPIX
SAMLER TROPPENE: Kilden sier at også opprørerne har samlet tropper, og at mellom 1500 og 2000 opprørsoldater har kommet til Aleppo for å bistå de 2000 opprørene som allerede slåss i byen. Her ser en oppører ut gjennom et sønderskutt bygg i Aleppo. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TORRES/SCANPIX Vis mer

I forrige uke brukte regimet samme taktikk da de med flystyrker og overveldende hærstyrker klarte å kvele deler av opprøret i Damaskus. 

En lokal opprører fortalte i dag nyhetsbyrået AP at bombingen virker tilfeldig, og kamper har nå spredt seg til bydeler i sentrum av Aleppo.

Syrian Observatory for Human Rights sa i dag at beskytningen og bombingen av Aleppo drepte 26 personer onsdag, blant dem kvinner og barn.
 

UNDER ANGREP: En opprørerer, som sa at han het Abu Qaiis Al Shami, sier til AFP at flere distrikter i den sørlige delen av byen var under angrep fra regimetro styrker.
. Her ser man opprørerer marsjere gjennom Aleppo. Foto: AFP/PIERRE TORRES/SCANPIX
UNDER ANGREP: En opprørerer, som sa at han het Abu Qaiis Al Shami, sier til AFP at flere distrikter i den sørlige delen av byen var under angrep fra regimetro styrker. . Her ser man opprørerer marsjere gjennom Aleppo. Foto: AFP/PIERRE TORRES/SCANPIX Vis mer