Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Assad flytter kjemiske våpen mot grensen

Begynte for flere uker siden.

KAMPER: Dette bildet, som er tatt av en såkalt borgerjournalist i Syria, viser en eksplosjon i byen Homs søndag forrige uke. Foto: AP Photo/Shaam News Network, SNN/NTBscanpix
KAMPER: Dette bildet, som er tatt av en såkalt borgerjournalist i Syria, viser en eksplosjon i byen Homs søndag forrige uke. Foto: AP Photo/Shaam News Network, SNN/NTBscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske myndigheter har flyttet kjemiske våpen til flyplasser nær landets grenser, påstår opprørerne i Den frie syriske hæren (FSA).

FSA sier at de er godt kjent med hvor det syriske regimet lagrer sitt arsenal av kjemiske våpen.

- Vi kan avsløre at president Assad har flyttet noen av disse våpnene til grensene, samt utstyr som man trenger til å blande de kjemiske komponentene, heter det i en uttalelse fra FSA.

Opprørerne legger til at transporteringen av de kjemiske våpnene begynte for flere måneder siden.

Mandag truet Syria med å bruke kjemiske våpen mot «utenlandske inntrengere», men gjorde det klart at slike våpen aldri vil bli benyttet mot eget folk. Trusselen ble møtt med fordømmelse i mange vestlige land.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media