Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Assad har milliardformue

Gjemt unna i Russland, Hongkong og skatteparadiser, ifølge avis.

PRESIDENTPARET: Bashar al-Assad og kona Asma fotografert da de deler ut mat i byen Homs. Bildet ble offentliggjort onsdag av landets statlige nyhetsbyrå. Foto: REUTERS/SANA/Handout/Scanpix
PRESIDENTPARET: Bashar al-Assad og kona Asma fotografert da de deler ut mat i byen Homs. Bildet ble offentliggjort onsdag av landets statlige nyhetsbyrå. Foto: REUTERS/SANA/Handout/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assad oppholdt seg ifølge diplomater i byen fredag fortsatt i den syriske hovedstaden Damaskus. Dersom han skulle flykte fra byen og komme seg til et trygt sted i utlandet, kan han komme i pengenød selv om han er styrtrik, heter det på London-avisen Guardians nettsider.

- Mye av Assads formue er spredt mellom Russland, Hongkong og en rekke mindre land med lavt skattenivå. Et mylder av selskaper og stiftelser er tatt i bruk for å skjule eiendommer som tilhører folk i det syriske regimet, fortsetter avisen.

Forskningssjef Iain Willis i analyseselskapet Alaco i London sier til The Guardian at millionbeløp på nå fryste kontoer i britiske banker bare utgjør en brøkdel av Assad-familiens formue. Familien og dens venner eide alt fra fabrikker og storgårder til kraftverk.

Til sammen kan disse folkene ha eid mellom 60 og 70 prosent av alle faste eiendommer og andre større verdier i Syria, anslår Willis. Han tror Assad vil få store problemer med å omsette eiendommene i kontanter hvis han må flykte fra Syria.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media