Assad hyller «martyrer, sivile og militæret»

Den internasjonale rollen i Syria er tydelig, og landet står overfor en «virkelig krig ført fra utlandet», hevder president Bashar al-Assad i en sjelden offentlig opptreden i dag.

SJELDEN TALE: Assad har svært sjelden opptrådt offentlig siden de første fredelige demonstrasjonene mot ham startet i mars i fjor. Talen kommer etter at arabiske ledere i helgen innstendig ba FN om å handle for å stanse blodsutgytelsen som har vedvart i femten måneder. Foto: AFP/Scanpix
SJELDEN TALE: Assad har svært sjelden opptrådt offentlig siden de første fredelige demonstrasjonene mot ham startet i mars i fjor. Talen kommer etter at arabiske ledere i helgen innstendig ba FN om å handle for å stanse blodsutgytelsen som har vedvart i femten måneder. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I sin tale til nasjonalforsamlingen i Damaskus hyllet Assad det han kalte «martyrer, sivile og militæret» i landet. Presidenten sa at terroren i Syria er økende, og at landet har blitt konfrontert med et «ødeleggelsesprosjekt».

Assad hevdet også at regimet er villig til å gå inn i dialog, men at styret ikke vil ta imot instrukser fra utlandet eller fra «krefter som støtter terrorisme».

Assad har svært sjelden opptrådt offentlig siden de første fredelige demonstrasjonene mot ham startet i mars i fjor.

Talen kommer etter at arabiske ledere i helgen innstendig ba FN om å handle for å stanse blodsutgytelsen som har vedvart i femten måneder.

Syriske myndigheter arrangerte i begynnelsen av mai valg på ny nasjonalforsamling, til tross for volden som herjer landet. Det er den nye nasjonalforsamlingen Assad ifølge syrisk fjernsyn søndag, skal tale til.

Drapene i Syria har fortsatt til tross for tilstedeværelsen av et internasjonalt observatørkorps bestående av 300 ubevæpnede offiserer. Hver dag bryter både regime og opprørere våpenhvileavtalen som ble fremforhandlet av FNs og Den arabiske ligas spesialutsending Kofi Annan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer