ALLIERTE: President Bashar al-Assad hyller sin russiske kollega for tilnærmingen i Ukraina. Her er et bilde fra 2006 i Moskva. Foto: AP photo/RIA Novosti/NTB Scanpix
ALLIERTE: President Bashar al-Assad hyller sin russiske kollega for tilnærmingen i Ukraina. Her er et bilde fra 2006 i Moskva. Foto: AP photo/RIA Novosti/NTB ScanpixVis mer

Assad hyller Putin for hans «rasjonelle og fredselskende» tilnærming i Ukraina

Syrias president uttrykker solidaritet i telegram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad støtter sin russiske kollegas opptreden i Ukraina, melder statlige syriske medier.

Assad har i et telegram uttrykt solidaritet med Vladimir Putins forsøk på å gjenopprette sikkerhet og stabilitet i møte med kuppforsøk mot demokrati til fordel for radikale terrorister i Ukraina, melder nyhetsbyrået SANA.

Assad roser Putin for «klokt politisk lederskap og kamp for internasjonal legitimitet», heter det videre.

Den syriske presidenten, som har klamret seg fast i makten i tre år med krig i hjemlandet, sier Syria er forpliktet til «president Putins rasjonelle, fredselskende tilnærming som tilstreber å opprette et globalt system til støtte for stabilitet og til kamp mot ekstremisme og terrorisme», ifølge nyhetsbyrået.

Russland er Syrias nærmeste allierte utenfor Midtøsten og har forsynt Assads styrker med våpen siden folkeoppstanden som utviklet seg til en væpnet konflikt i 2011.

(NTB)