DIALOG:  Syrias president Bashar al-Assad sier at han gjerne innleder dialog med hvem det måtte være, også USA. Foto: AFP Photo / Joseph Eid
DIALOG: Syrias president Bashar al-Assad sier at han gjerne innleder dialog med hvem det måtte være, også USA. Foto: AFP Photo / Joseph EidVis mer

Assad i 60 Minutes-intverju: - Vi vil ha dialog med USA

Syrias president Bashar al-Assad sier at han gjerne innleder dialog med hvem det måtte være, også USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syrias president Bashar al-Assad sier at han gjerne innleder dialog med hvem det måtte være, også USA.

- Som et prinsipp mener vi i Syria at enhver dialog er positiv, og vi vil være åpne for dialog med hvem det måtte være, inkludert USA, og om hva som helst, så lenge det er basert på gjensidig respekt, sier Assad i et intervju med CBS-programmet 60 Minutes.

Assad understreker imidlertid at han ikke aksepterer press når det kommer til Syrias suverenitet.

- Jeg er som sagt i prinsippet positiv til all dialog, men selvsagt uten press på Syria når det gjelder suverenitet, sier Assad.

USAs utenriksminister John Kerry tok tidligere i måneden til orde for en forhandlingsløsning på krigen i Syria, og uten å gjenta USAs tidligere krav om at enhver slik løsning forutsetter at Assad først går av.

Senere presiserte amerikanske talsmenn at Kerry ikke åpner for å slippe Assad til ved forhandlingsbordet og at USA fortsatt håper å komme fram til en løsning som Assad ikke er en del av.

(NTB)