Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assad kaller humanitær krise i Øst-Ghouta for «latterlig løgn»

Syrias president Bashar al-Assad sier at hans styrker vil fortsette å kjempe i Øst-Ghouta, til tross for sterk internasjonalt press om å slutte.  

- INGEN KRISE: Syrias president Bashar al-Assad kalte søndag vesten beskrivelse av situasjonen i Øst-Ghouta som en humanitær krise, en latterlig løgn. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets/AP /NTB scanpix
- INGEN KRISE: Syrias president Bashar al-Assad kalte søndag vesten beskrivelse av situasjonen i Øst-Ghouta som en humanitær krise, en latterlig løgn. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets/AP /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse søndag slår Assad fast at hans regime vil fortsette å bekjempe det han beskriver som terrorisme i landet, melder Reuters.

- Operasjonen i Øst-Ghouta er en forlengelse av kampen mot terrorisme. Operasjonen vil fortsette, sa han og påpekte at hans regime gir sivile mulighet til å evakuere området.

Ifølge AP har ingen sivile blitt evakuert gjennom den humanitære korridoren som ble åpnet av den syriske regjeringen og dets allierte Russland for over en uke siden.

Den siste tiden har Syrias regjering vært under internasjonalt press for å stoppe angrepene i Øst-Ghouta.

FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta.

Assad benyttet også anledningen søndag til å si at det den vestlige verden beskriver som en humanitær krise i området er en «latterlig løgn».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling