Assad lover Annan å prøve å få løst krisen i Syria

Samtidig skal regimet ha angrepet den syriske byen Idlib.

DISKUTERTE: Kofi Annan (v.) og den syriske utenriksministeren Walid Muallem møtte hverandre til en offisiell lunsj i Damaskus i dag etter at Annan hadde hatt et over to timer langt møte med Syrias president Bashar al-Assad. Målet med møtene er å få stanset angrepene mot sivilbefolkningen i Syria. FOTO: AFP/LOUAI BESHARA
DISKUTERTE: Kofi Annan (v.) og den syriske utenriksministeren Walid Muallem møtte hverandre til en offisiell lunsj i Damaskus i dag etter at Annan hadde hatt et over to timer langt møte med Syrias president Bashar al-Assad. Målet med møtene er å få stanset angrepene mot sivilbefolkningen i Syria. FOTO: AFP/LOUAI BESHARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Syrias president Bashar al-Assad lover å gjøre et «ærlig forsøk» på å finne en politisk løsning på krisen i landet, ifølge statlige syriske medier.

Assad kom med løftet under et møte med FNs og Den arabiske ligas spesialutsending Kofi Annan. De to møtte hverandre i Damaskus lørdag.

- Positiv atmosfære Assad understreket imidlertid overfor Annan at det er «umulig å lykkes med en politisk løsning så lenge terrorgrupper sprer frykt og kaos» i landet, melder NTB.

Samtalen mellom Annan og Assad varte i over to timer, før Annan møtte Syrias utenriksminister Walid al-Moallem til lunsj. En syrisk statlig TV-kanal rapporterte at det hadde vært en "positiv atmosfære" under møtet.

Nye angrep Samtidig som møtet fant sted skal Assads regime ha angrepet byen Idlib nær den tyrkiske grensen, melder opposisjonsgrupper til BBC.

En syrisk menneskerettsobservatør opplyser at angrepet mot Idlib var svært kraftig og beskriver det som en opptakt til et bakkeangrep lik det man har sett i byen Homs, melder BBC.

- Regjeringsstyrker har stormet inn i Idlib med tanks og beskyter befolkningen, sier en aktivist i Idlib til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer