Assad med ny offensiv mot Aleppo

Vil ta de opprørskontrollerte delene av byen Aleppo.

REDDET: Barn reddes ut etter et bombeangrep fra styrker alliert med president Bashar al-Assad. Foto: Sultan Kitaz/Reuters
REDDET: Barn reddes ut etter et bombeangrep fra styrker alliert med president Bashar al-Assad. Foto: Sultan Kitaz/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra militærledelsen torsdag kveld heter det at en militæroperasjon vil finne sted i de østlige delene av byen.

- Innbyggere oppfordres til å holde seg unna terrorgrupper, heter det i uttalelsen.

Assad-regimet pleier å bruke begrepet terrorgrupper om de mange opprørsgruppene i landet.

Kunngjøringen kommer samtidig som USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og representanter for en rekke andre land har begynt et møte i New York for å forsøke å bli enige om hvordan man kan få på plass en ny våpenhvile for Syria.

Våpenvile

Den forrige våpenhvilen ble erklært avsluttet mandag etter å ha vart i én uke. Det var den syriske regjeringshæren som kunngjorde at våpenhvilen var over etter at den USA-ledede militærkoalisjonen bombet stillinger til den syriske hæren i Deir al-Zor der mellom 60 og 80 mennesker ble drept.

Militærkoalisjonen hevdet angrepet var en feilbombing og at målet var IS-stillinger i området.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer