Krigen i Syria:

Assad om barna som ble drept i Syria-krigen: - Jeg sover godt om natta

Bashar al-Assad spør seg selv om hva mer han kan gjøre.

LO: Den syriske presidenten lo da han ble spurt om han sover godt om natten med tanke på alle barna som blir drept. Foto: AFP / NTB-Scanpix.
LO: Den syriske presidenten lo da han ble spurt om han sover godt om natten med tanke på alle barna som blir drept. Foto: AFP / NTB-Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Syrias president, Bashar al-Assad, lo da han ble spurt om hva han synes om alle barna som blir drept hver dag.

I et ferskt intervju med The Sunday Times ble al-Assad spurt om flere ting som omhandlet krigen i Syria. Men presidenten sover godt, selv om krigen rammer tusenvis av barn hver dag.

- Jeg skjønner betydningen av spørsmålet. Jeg sover, jobber, spiser og trener som normalt, svarer presidenten på spørsmålet og ler, ifølge The Independent.

Terroristenes skyld

Basshar al-Assad har vært president i det krigsherjede landet siden årtusenskiftet, da han tok over rollen fra faren sin. I tillegg til å være president, er han også sjef for det Syriske forsvaret, og legger skylden for de hundre tusenvis av sivile som har mistet livet på terrorister.

- Det er terroristenes skyld. Vi snakker om krig, ikke veldedighet. I krig blir alltid sivile rammet. Så hva gjør du? Du gjør ditt beste, sier presidenten.

Videre mener han at terroristene bruker sivile som menneskelige skjold, og forklarer at terroristene fortsatt er i Aleppo, men at de prøver å be de om å ikke ødelegge byen deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer