Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigen i Syria:

Assad om barna som ble drept i Syria-krigen: - Jeg sover godt om natta

Bashar al-Assad spør seg selv om hva mer han kan gjøre.

LO: Den syriske presidenten lo da han ble spurt om han sover godt om natten med tanke på alle barna som blir drept. Foto: AFP / NTB-Scanpix.
LO: Den syriske presidenten lo da han ble spurt om han sover godt om natten med tanke på alle barna som blir drept. Foto: AFP / NTB-Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syrias president, Bashar al-Assad, lo da han ble spurt om hva han synes om alle barna som blir drept hver dag.

I et ferskt intervju med The Sunday Times ble al-Assad spurt om flere ting som omhandlet krigen i Syria. Men presidenten sover godt, selv om krigen rammer tusenvis av barn hver dag.

- Jeg skjønner betydningen av spørsmålet. Jeg sover, jobber, spiser og trener som normalt, svarer presidenten på spørsmålet og ler, ifølge The Independent.

Terroristenes skyld

Basshar al-Assad har vært president i det krigsherjede landet siden årtusenskiftet, da han tok over rollen fra faren sin. I tillegg til å være president, er han også sjef for det Syriske forsvaret, og legger skylden for de hundre tusenvis av sivile som har mistet livet på terrorister.

- Det er terroristenes skyld. Vi snakker om krig, ikke veldedighet. I krig blir alltid sivile rammet. Så hva gjør du? Du gjør ditt beste, sier presidenten.

Videre mener han at terroristene bruker sivile som menneskelige skjold, og forklarer at terroristene fortsatt er i Aleppo, men at de prøver å be de om å ikke ødelegge byen deres.

Al-Assad føler seg sikker på å bli værende i sin rolle som president, og mener at folket bare har valget mellom han og IS. I tillegg mener han at vesten er tvunget til å akseptere han.

FORFALSKET: Dette bildet hevder Bashar al-Assad at er blitt forfalsket. I tillegg mener presidenten at fredsprisvinneren, White Helmets, tvinger fram bilder av døde barn. Foto: AMC / POLARIS / NTB-Scanpix.
FORFALSKET: Dette bildet hevder Bashar al-Assad at er blitt forfalsket. I tillegg mener presidenten at fredsprisvinneren, White Helmets, tvinger fram bilder av døde barn. Foto: AMC / POLARIS / NTB-Scanpix. Vis mer

- Dette er presidenten som slipper bomber og dreper sitt eget folk. Det finnes ikke noe mer de kan si om meg, sier al-Assad om seg selv.

Siste sjanse

Over 300 000 mennesker har blitt drept siden konflikten som startet i 2011. Søndag ble 11 nye drept og 25 skadet i et flyangrep av russiske og syriske myndigheter. I helgen hadde russiske og syriske styrker en ti timers våpenhvile med opprørerne, og hevdet at det var deres siste sjanse til å forlate Aleppo, ifølge amerikanske BBC.

Den østlige delen av Aleppo er det siste store området som opprørerne ikke har mistet grepet om, hvis de gjør det vil det være en stor seier for den syriske presidenten.

Dermed nekter opprørerne å overgi seg, og startet en åttedagers motoffensiv som har drept 74 sivile i det området av Aleppo som styres av syriske myndigheter ifølge Syrian Observatory for Human Rights, skriver Al Jazeera. Russiske myndigheter opplyser om at to av deres soldater har blitt skadd i angrepene.

Langvarig konflikt

Al-Assad sier at konflikten kan ses på som en forløper til tredje verdenskrig. Presidenten sier også at han ikke ser noen tegn på en nærliggende løsning i konflikten, ettersom land som USA, Tyrkia, Frankrike og Storbritannia stadig blander seg inn.

USA fokuserer imidlertid på å vinne konflikten mot Den Islamske stat, men det ser ikke ut til at det vil skje før president Barack Obama forlater sitt verv i januar.

Å drive IS ut av hovedstaden Raqqa i Syria, vil være en seier for blant andre USA. Men å få stablet opp en bakkeinvitasjon på beina, vil ta flere måneder, sier amerikanske myndigheter, ifølge Reuters.

- Det finnes ingen tilgjengelig militærstyrke som er i stand til å overta kontrollen over Raqqa i nærmeste framtid, sier en talsperson for amerikanske myndigheter.

Opprørergruppen SDF er også klar for å fortsette kampen mot IS i Raqqa, og annonserte på en pressekonferanse i helgen at USA tilbyr seg å sende inn flystyrker. Videre ber de om at internasjonale humanitære hjelpeorganisasjoner gjør seg klar til å hjelpe innbyggerne i Raqqa etter at byen blir frigjort, ifølge Al Jazeera.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling