Assad-regimet slår tilbake mot opprørerne

Regjeringshæren har brutalt slått tilbake mot opprørerne i storbyene Damaskus og Aleppo.

SLÅR TILBAKE:Ødeleggelsene i bydelen al-Midan I Damaskus er enorme etter at regjeringsstyrkene har drevet opprørerne ut. Nå kommer den brutale hevnen fra regimet. Foto:  REUTERS / Shaam News Network / Scanpix
SLÅR TILBAKE:Ødeleggelsene i bydelen al-Midan I Damaskus er enorme etter at regjeringsstyrkene har drevet opprørerne ut. Nå kommer den brutale hevnen fra regimet. Foto: REUTERS / Shaam News Network / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opprørerne i Syrias Frie Hær har satt i gang offensiver mot både Damaskus og Aleppo den siste uka og var i begynnelsen i stand til å kontrollere flere bydeler.  Brutalt De siste dagene har imidlertid regjeringsstyrkene til president Bashar al-Assad rettet tungt skyts mot opprørerne. Med stridsvogner og kamphelikoptre er opprørerne blitt drevet fra skanse til skanse, og flere hundre mennesker drept.

- Brutaliteten er et tegn på desperasjon, sier en aktivist i Syria til NTB.

Søndag registrerte aktivistgruppa Syrias Observatorium for menneskerettigheter 114 drepte, hvorav 50 i Damaskus og omegn. 15 personer skal ha blitt drept i Aleppo.

- Likviderte sivile Minst 20 ubevæpnede menn ble likvidert av syriske regjeringssoldater i Mezze-området i Damaskus søndag, sier opposisjonsaktivister i hovedstaden. Mezze er et velstående strøk, der det ligger flere ambassader, blant annet den iranske.

Soldatene skal ha mistenkt mennene for å ha hjulpet opprørsstyrkene i området de siste dagene.

- Ingen av mennene var medlemmer av Syrias Frie Hær, som ikke befinner seg i Mezze, sier en kvinnelig aktivist i Damaskus til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer