Assad setter inn storoffensiv mot strategisk storby

Slaget om Aleppo er i gang: Opprørerne må gjemme seg for jagerfly, kamphelikopter, artilleri og stridsvogner.

SLAGET OM ALEPPO: Her løper en mann i dekning etter sammenstøt mellom opprørere og regimets soldater i Salah al-Din-nabolaget i Aleppo i dag. Foto: Reuters/Goran Tomasevic/NTB Scanpix
SLAGET OM ALEPPO: Her løper en mann i dekning etter sammenstøt mellom opprørere og regimets soldater i Salah al-Din-nabolaget i Aleppo i dag. Foto: Reuters/Goran Tomasevic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Syrias største by Aleppo har nå blitt et viktig sentrum i det blodige opprøret i Syria.

- Det er et helikopter og vi hører to eksplosjoner i minuttet, sier en Reuters-korrespondent i byen.

Strategisk by Nyhetsbyrået melder at opprørere fra Free Syria Army gjemmer seg i smug og bakgater for å unngå beskytningen fra både soldater og stridsvogner.

Millionbyen ligger bare en times biltur unna grensa til Tyrkia, en nærhet som gjør Aleppo til en svært viktig strategisk by - både for opprørerne og regimet.

For om opprørerne hadde endt opp med å ha kontrollen i Aleppo og området inn til Tyrkia, kunne de med langt større legitimitet ha bedt om luftromstøtte og hjelp til å hindre angrep mot området.

Dessuten vil eventuell støtte fra NATO-landet Tyrkia komme godt med. Grensen til Tyrkia har opprørerne hittil fått bevege seg relativt fritt over, og dermed har man også forsyningslinjer og tilgang til flykningleirene i landet.

Dette er naturligvis noe landets president Bashar al-Assad ikke ønsker, og derfor setter han inn store styrker for å forhindre at opprørerne får for stabilt fotfeste i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer