Assad tror ikke på forhandlinger

Syrias president Bashar al-Assad hevder al-Qaida-krigere fra 80 land kjemper mot ham og sier Russland støtter ham mer enn noen gang.

 TROR IKKE PÅ FORHANDLINGER:  President Bashar al-Assad tror ikke på en forhandlingsløsning i Syria.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TROR IKKE PÅ FORHANDLINGER: President Bashar al-Assad tror ikke på en forhandlingsløsning i Syria. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlin (NTB-Reuters): I et langt intervju som publiseres i det tyske magasinet Der Spiegel mandag, står presidenten fast på at han bare forsøker å forsvare landet sitt.

Assad mener USAs president Barack Obama, som har truet med å angripe regimet som følge av et gassangrep mot sivile i august, for blank løgn. Russerne og deres president Vladimir Putin har han mye mer sans for.

- Putin er mer bestemt enn noen gang på å støtte oss. Han vet fra sin egen kamp i Tsjetsjenia hva vi går gjennom her, mener Assad.

Assad gjentar at utenlandske terrorister må lastes for krigen som brøt ut i kjølvannet av massive folkelige protester våren 2011.

- Her har vi al-Qaida-krigere fra 80 land. Vi står overfor titusenvis av krigere, sier han, og legger til at han ikke tror konflikten kan løses gjennom forhandlinger med opprørere.

Han hevder han ikke er bekymret for sin egen skjebne, og sier det skal holdes valg i det krigsherjede landet to måneder før hans nåværende periode utløper neste august.

- Dersom jeg ikke lenger har støtte i folkeviljen, kommer jeg ikke til å stille, sier presidenten som arvet makten fra sin far Hafez.

Mer enn 100.000 mennesker har mistet livet siden konflikten brøt ut, og flere millioner er drevet på flukt. (©NTB)