- Assad-venn og toppgeneral hoppet av

Skal ha flyktet til Tyrkia.

 NÆR VENN FLYKTET:  Syrias president Bashar al-Assad i Damaskus tirsdag under intervju med en tyrkisk avis tirsdag, der den pressede presidenten sa at han hadde ønsket at hans militær styrker ikke hadde skutt ned det tyrkiske jagerflyet i slutten av juni. Nå skal en av hans nærmeste medarbeidere ha hoppet av og flyktet til Tyria. FOTO: REUTERS/SANA/NTB SCANPIX.
NÆR VENN FLYKTET: Syrias president Bashar al-Assad i Damaskus tirsdag under intervju med en tyrkisk avis tirsdag, der den pressede presidenten sa at han hadde ønsket at hans militær styrker ikke hadde skutt ned det tyrkiske jagerflyet i slutten av juni. Nå skal en av hans nærmeste medarbeidere ha hoppet av og flyktet til Tyria. FOTO: REUTERS/SANA/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Syrias president Bashar al-Assads nærmeste venner og militære kolleger, general Manas Tlas, har flyktet til Tyrkia, ifølge en Assad-vennlig nettside.

Manaf Tlas sies å være en del av Assads innerste militær krets.

Analytikere beskriver avhoppet hans som det syriske regimets største nederlag til nå, skriver avisa Times of Israel.

Manaf Tlas og Bashar al-Assad har vært venner siden barndommen. Den sunnimuslimske Tlas-familien har vært viktige for å opprettholde støtten til Assad-familien, som selv er alawitter.

Manaf Tlas er dessuten sønn av Assads tidligere forsvarsminister, Mustafa Tlas.

Mange andre medlemmer av Tlas-familien har også høytstående posisjoner i det syriske regimet og militæret.

(NTB-Reuters).