VIL BLI DREPT: Syrias president Assad blir spådd den samme skjebnen som Libyas Kadhafi fikk. Bildet er av syriske soldater som har dessertert og gått sammen med demonstrantene i Kafranbel nær Idlib søndag. Foto: REUTERS
VIL BLI DREPT: Syrias president Assad blir spådd den samme skjebnen som Libyas Kadhafi fikk. Bildet er av syriske soldater som har dessertert og gått sammen med demonstrantene i Kafranbel nær Idlib søndag. Foto: REUTERSVis mer

- Assad vil bli drept som Kadhafi

President Bashar al-Assad har mistet muligheten til å fredelig forlate Syria og vil lide samme skjebne som Libyas avdøde diktator, Muammar Kadhafi, mener dommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne brutale spådommen kommer fra Haitham Maleh, en tidligere dommer som nå er medlem av styret i Nasjonalrådet i Syria, til den britiske avisa The Telegraph. Han har sitter årevis i fengsel for sin innsats som forkjemper for menneskerettighetene. Nå tror han det er for seint for president Assad, kona hans og deres tre barn å redde skinnet.

- Assad og hans familie vil bli drept i Syria. Deres neste steg vil bli svært blodig. For to måneder tilbake tilbød vi ham å la oss være i fred og dra, men i stedet gikk han etter folkets blod. Enden for ham blir å bli drept som Kadhafi, uttaler Maleh til avisa.

Maleh tror «to hærer» veldig snart vil stå mot hverandre i sammenstøt over hele Syria, ettersom sikkerhetsstyrkene deserterer fra regimet i stort antall.

- Storparten av hæren vil skille seg fra Assads styrker for å beskytte sitt folk, sier Maleh.

Nasjonalrådet øker nå støtten til Syrias Frie Hær, som mottar en økende strøm av avhoppere fra hæren. Nasjonalrådet har fått lov å åpne egne bankkonti i Tyrkia, og der antas de å kunne samle inn en del penger.

Standhaftige rykter har svirret i Syria og over hele Midtøsten om at kona til presidenten, britiske Asma, har forsøkt å dra tilbake til Storbritannia eller i det minste forlate Damaskus, sammen med deres tre barn, Hafez, Zein og Larim. Men påstanden har ikke latt seg bekrefte på noe hold. Om hun hadde dratt noe sted, ville det være et klart tegn på regimets snarlige fall.