- Assad vil gi amnesti til alle opprørere som overgir seg de neste tre månedene

Fortsetter offensiven mot Aleppo.

TILBYR AMNESTI: Syrias president Bashar al-Assad tilbyr amnesti til opprørere som overgir seg, ifølge statlige medier i landet.Foto: AFP Photo / Sana / NTB Scanpix
TILBYR AMNESTI: Syrias president Bashar al-Assad tilbyr amnesti til opprørere som overgir seg, ifølge statlige medier i landet.
Foto: AFP Photo / Sana / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den syriske borgerkrigen raser for femte året på rad.

I en uttalelse har den syriske presidenten og diktatoren Bashar al Assad tilbudt amnesti til alle opprørere dersom de legger ned våpnene og overgir seg. Ifølge AP skal dette vare i tre måneder.

Regimet har nå en offensiv mot Aleppo, og Russland kunngjorde i går at det opprettes «humanitære korridorer» ut av byen, så de sivile kan komme i trygghet. Omringede opprørsgrupper har gjentatte ganger blitt bedt om å legge ned våpnene og overgi seg til Assads styrker.

Et land lagt i grus

I 2011 kom den arabiske våren til Syria og folk tok til gatene og forlangte løslatelsen av politiske fanger og større rettigheter. På det tidspunktet hadde Bashar al Assad og hans familie styrt Syria med jernhånd i 41 år, helt siden Hafez al Assad tok makten med Baath-partiet i Syria i 1970.

Det som startet med demonstrasjoner, endte imidlertid i en av verdens blodigste borgerkriger. Regimet svarte på demonstrasjonene med makt, raseriet økte og starten på Syrias oppløsning var et faktum.

Flere hundre ulike opprørsgrupper kjemper nå mot Bashar al-Assad, hverandre og islamistgrupper i Syria. Bak opprørsgruppene og Assad står deres respektive internasjonale støttespillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer