TILBYR AMNESTI: Syrias president Bashar al-Assad tilbyr amnesti til opprørere som overgir seg, ifølge statlige medier i landet.<br>Foto: AFP Photo / Sana / NTB Scanpix
TILBYR AMNESTI: Syrias president Bashar al-Assad tilbyr amnesti til opprørere som overgir seg, ifølge statlige medier i landet.
Foto: AFP Photo / Sana / NTB ScanpixVis mer

- Assad vil gi amnesti til alle opprørere som overgir seg de neste tre månedene

Fortsetter offensiven mot Aleppo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den syriske borgerkrigen raser for femte året på rad.

I en uttalelse har den syriske presidenten og diktatoren Bashar al Assad tilbudt amnesti til alle opprørere dersom de legger ned våpnene og overgir seg. Ifølge AP skal dette vare i tre måneder.

Regimet har nå en offensiv mot Aleppo, og Russland kunngjorde i går at det opprettes «humanitære korridorer» ut av byen, så de sivile kan komme i trygghet. Omringede opprørsgrupper har gjentatte ganger blitt bedt om å legge ned våpnene og overgi seg til Assads styrker.

Et land lagt i grus

I 2011 kom den arabiske våren til Syria og folk tok til gatene og forlangte løslatelsen av politiske fanger og større rettigheter. På det tidspunktet hadde Bashar al Assad og hans familie styrt Syria med jernhånd i 41 år, helt siden Hafez al Assad tok makten med Baath-partiet i Syria i 1970.

Det som startet med demonstrasjoner, endte imidlertid i en av verdens blodigste borgerkriger. Regimet svarte på demonstrasjonene med makt, raseriet økte og starten på Syrias oppløsning var et faktum.

Flere hundre ulike opprørsgrupper kjemper nå mot Bashar al-Assad, hverandre og islamistgrupper i Syria. Bak opprørsgruppene og Assad står deres respektive internasjonale støttespillere.

Kravet om Bashar al-Assads avgang har økt i styrke mens borgerkrigen har rast i år etter år.

Her kan du lese om hvordan borgerkrigen i Syria startet, hvem partene i Syria-krigen er og hva som må til for å stoppe krigen.