Du leser nå Dagbladet Pluss

Assads dobbeltliv

Syrias diktator Bashar al-Assad bruker sosiale medier og PR-byråer til å tegne et bilde av seg selv som noe ganske annet enn en brutal diktator.

FAMILIEIDYLL: Udatert bilde som viser den syriske presidenten Bashar al-Assad og kona Asma al-Assad som feirer toårs-dagen til et av sine barn. Foto: CAMERA PRESS
FAMILIEIDYLL: Udatert bilde som viser den syriske presidenten Bashar al-Assad og kona Asma al-Assad som feirer toårs-dagen til et av sine barn. Foto: CAMERA PRESSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Hele verdens søkelys er rettet mot Syria og det militære angrepet mange tror vil komme. Men sjefen sjøl, president Bashar al-Assad, er ikke å se.

Det er ikke ofte han viser seg offentlig. I stedet bruker al-Assad sosiale medier for å tegne sitt eget bilde av virkeligheten. 24. juli opprettet han, ifølge CNN en konto på Instagram. Det finnes ingen bilder av blodige slagmarker fra den brutale borgerkrigen i Syria som nå er inne i sitt tredje år, og som ifølge FN har kostet 100.000 mennesker livet.

I stedet handler det om al-Assad som gir mat til sultende, og folkemengder som jubler for ham og den berømte og glamorøse kona Asma.

Bare én gang er krigen så vidt nevnt under et bilde hvor presidenten håndhilser på soldater.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.