Assange: - FNs beslutning er juridisk bindende

Wikileaks-grunnleggeren mener at Storbritannia og Sverige burde «implementere» FN-panelets avgjørelse som sier at han er ulovlig frihetsberøvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et stort presseombud og mange støttespillere er samlet foran Ecuadors ambassade i London på grunn av en varslet pressekonferanse med Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.

Det knyttet seg spenning til om Assange nå vil forlate sitt tilfluktssted gjennom flere år, etter støtten han nå har fått fra FN som sier han burde kunne bevege seg fritt omkring uten å risikere å bli arrestert.

Assange snakket til offentligheten på videolink fra inne i ambassaden, og har foreløpig ikke vist seg for de mange som har samlet seg utenfor.

Assanges hovedbudskap er at Storbritannia og Sverige burde «implementere» FN-panelets avgjørelse. Han insisterer på at FN-konklusjonen om at han er ulovlig frihetsberøvet, er folkerettslig bindende.

- Juridisk bindende - Arbeidsgruppas beslutning er juridisk bindende, uttalte Assange.

Storbritannias utenriksminister gikk ut tidligere i dag og kalte FN-panelets rapport om Julian Assanges angivelige frihetsberøvelse for latterlig.

- Assange er en rømling, sier Philip Hammond.

FNs arbeidsgruppe for vilkårlige arrestasjoner (UNWGAD) fastslo fredag at både Storbritannia og Sverige har vilkårlig frihetsberøvet Julian Assange i årevis, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer