Assange annonserer at han vil vise seg offentlig

Første offentlige opptreden siden mars i år.

PÅ VAKT:Britiske politimenn står foran den ecuadorianske ambassaden i London torsdag 16. august. I dag ble det klart at Ecuador har innvilget politisk asyl til Julian Assange, bekreftet utenriksministeren Ricardo Patino. Foto: Kerim Okten / EPA
PÅ VAKT:Britiske politimenn står foran den ecuadorianske ambassaden i London torsdag 16. august. I dag ble det klart at Ecuador har innvilget politisk asyl til Julian Assange, bekreftet utenriksministeren Ricardo Patino. Foto: Kerim Okten / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Assange annonserte i dag at han vil vise seg offentlig og komme med en uttalelse søndag klokken 14 utenfor den ecuadorianske ambassaden i London. Han har ikke vist seg offentlig siden mars, opplyses det på Twitter-kontoen til Wikileaks.

Tirsdag ble det klart av Assange har fått innvilget asyl i Ecuador. Det er likevel uklart om han kan forlate Storbritannia og fly til det sør-amerikanske landet. Slik situasjonen er nå risikerer han å bli arrestert i det øyeblikket han forlater den ecuadorianske ambassaden i London.

Nå melder the Australian at Assange vil ta saken sin til FNs internasjonale domstol (ICJ) dersom Storbritannia nekter ham utreise til Ecuador. 

Truer med å storme ambassaden Britiske myndigheter truer med å storme Ecuadors ambassade i London for å hente Assange med makt. Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño reagerer sterkt på trusselen fra britene.  

- Vi mottok i dag en trussel fra Storbritannia, en klar og skriftlig trussel om at de kan komme til å storme vår ambassade i London dersom Ecuador nekter å utlevere Julian Assange, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer