NETTLØS: Julian Assange snakker via videolink på en pressekonferanse med WikiLeaks i Berlin. Nå har Assange mistet internettforbindelsen. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency / NTB scanpix
NETTLØS: Julian Assange snakker via videolink på en pressekonferanse med WikiLeaks i Berlin. Nå har Assange mistet internettforbindelsen. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency / NTB scanpixVis mer

Assange har mistet internettforbindelsen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange har fått internettforbindelsen kuttet av en ukjent, statlig aktør, melder organisasjonen.

Flere detaljer om hendelsen er ikke kjent, og verken WikiLeaks, Equadors ambassade eller politiet i London har så langt kommentert saken nærmere.

Assange har siden 2010 vært etterlyst av svensk påtalemyndighet, anklaget for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner. Etter at en britisk domstol i 2011 besluttet at han skulle utleveres til Sverige, søkte han tilflukt i Equadors ambassade i London. Han har oppholdt seg der siden, fordi han i siste instans frykter å bli utlevert til USA.

På tross av dette er han fortsatt aktiv i WikiLeaks, som de siste ukene har offentliggjort en rekke eposter hackere har stjålet fra epostkontoen til Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta.

Amerikansk etterretning og president Barack Obamas regjering har rykket ut og sagt at Russland står bak hackingen mot Det demokratiske partiet. De beskylder myndighetene i Moskva for å bruke lekkasjene som blant annet er offentliggjort hos WikiLeaks i et forsøk på å påvirke presidentvalget.

USA har sagt at de vil gjengjelde hackingen.

Russland avviser de amerikanske beskyldningene, og Republikanernes presidentkandidat Donald Trump og har også uttalt at han ikke tror Russland prøver å påvirke valget.

(NTB)