Assange har mistet internettforbindelsen

NETTLØS: Julian Assange snakker via videolink på en pressekonferanse med WikiLeaks i Berlin. Nå har Assange mistet internettforbindelsen. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency / NTB scanpix
NETTLØS: Julian Assange snakker via videolink på en pressekonferanse med WikiLeaks i Berlin. Nå har Assange mistet internettforbindelsen. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange har fått internettforbindelsen kuttet av en ukjent, statlig aktør, melder organisasjonen.

Flere detaljer om hendelsen er ikke kjent, og verken WikiLeaks, Equadors ambassade eller politiet i London har så langt kommentert saken nærmere.

Assange har siden 2010 vært etterlyst av svensk påtalemyndighet, anklaget for seksuelle overgrep mot to svenske kvinner. Etter at en britisk domstol i 2011 besluttet at han skulle utleveres til Sverige, søkte han tilflukt i Equadors ambassade i London. Han har oppholdt seg der siden, fordi han i siste instans frykter å bli utlevert til USA.

På tross av dette er han fortsatt aktiv i WikiLeaks, som de siste ukene har offentliggjort en rekke eposter hackere har stjålet fra epostkontoen til Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta.

Amerikansk etterretning og president Barack Obamas regjering har rykket ut og sagt at Russland står bak hackingen mot Det demokratiske partiet. De beskylder myndighetene i Moskva for å bruke lekkasjene som blant annet er offentliggjort hos WikiLeaks i et forsøk på å påvirke presidentvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer