Assange holdt til på journalistklubb

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange lå aldri i dekning.

I ARREST: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange føres her inn i rettslokalet av sikkerhetsfolk. Han har holdt til på en journalistklubb i London de siste månedene. Foto: REUTERS/SCANPIX
I ARREST: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange føres her inn i rettslokalet av sikkerhetsfolk. Han har holdt til på en journalistklubb i London de siste månedene. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange lå aldri i dekning i Storbritannia, men holdt seg for det meste på en journalistklubb i London.

Tirsdag meldte 39-åringen seg for britisk politi, som varetektsfengslet ham i forbindelse med den internasjonale arrestordren Sverige har sendt ut.

Assange er anklaget for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige.

Hvor Assange har oppholdt seg den siste tiden, mens svensk påtalemyndighet har jaktet på ham og medier verden over har fråtset i hemmelige amerikanske dokumenter offentliggjort av WikiLeaks, har vært et mysterium.

Jobbet uforstyrret Ryktene ville ha det til at han lå i dekning ett eller annet sted i England, men eieren av en journalistklubb i London kan nå kaste lys over mysteriet.

- Han har for det meste hatt tilhold på Frontline Club, foreller Vaughan Smith.

Klubben la forholdene til rette for Assange slik at han kunne fortsette å jobbe uforstyrret for WikiLeaks.

- Han kom til oss først og fremst fordi vi er uavhengige, og han følte at vi var et rimelig trygt sted han kunne arbeide fra, forteller Smith.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer