Assange holdt til på journalistklubb

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange lå aldri i dekning.

I ARREST: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange føres her inn i rettslokalet av sikkerhetsfolk. Han har holdt til på en journalistklubb i London de siste månedene. Foto: REUTERS/SCANPIX
I ARREST: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange føres her inn i rettslokalet av sikkerhetsfolk. Han har holdt til på en journalistklubb i London de siste månedene. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange lå aldri i dekning i Storbritannia, men holdt seg for det meste på en journalistklubb i London.

Tirsdag meldte 39-åringen seg for britisk politi, som varetektsfengslet ham i forbindelse med den internasjonale arrestordren Sverige har sendt ut.

Assange er anklaget for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige.

Hvor Assange har oppholdt seg den siste tiden, mens svensk påtalemyndighet har jaktet på ham og medier verden over har fråtset i hemmelige amerikanske dokumenter offentliggjort av WikiLeaks, har vært et mysterium.

Jobbet uforstyrret Ryktene ville ha det til at han lå i dekning ett eller annet sted i England, men eieren av en journalistklubb i London kan nå kaste lys over mysteriet.

- Han har for det meste hatt tilhold på Frontline Club, foreller Vaughan Smith.

Klubben la forholdene til rette for Assange slik at han kunne fortsette å jobbe uforstyrret for WikiLeaks.

- Han kom til oss først og fremst fordi vi er uavhengige, og han følte at vi var et rimelig trygt sted han kunne arbeide fra, forteller Smith.

- Dette var også et sted han kunne få tilgang til journalister og snakke med dem, forteller Smith.

Tvilende Frontline Club ble dannet til minne om journalister drept under oppdrag i urolige deler av verden, og klubben arrangerer ofte debattmøter og visning av dokumentarfilmer.

Smith stiller seg tvilende til anklagene om at Assange skal ha begått seksuelle overgrep i Sverige.

- Jeg stiller meg tvilende til de personlige anklagene som er rettet mot Assange, og jeg håper at dette vil bli løst på en skikkelig måte av domstolene, sier Smith.

Ifølge Assanges britiske advokater Mark Stephens og Jennifer Robinson kommer WikiLeaks-gründeren til å anke en eventuell avgjørelse om utlevering fra Storbritannia til Sverige.
(NTB)