Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assange intervjuet Hizbollah-sjef på russisk TV

Assange er fortsatt i husarrest, men intervjuet Hassan Nasrallah via videolink.

INTERVJU: Julian Assange intervjuet Hisbollah-sjef Hassan Nasrallah over videolink. Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
INTERVJU: Julian Assange intervjuet Hisbollah-sjef Hassan Nasrallah over videolink. Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-gründer Julian Assange debuterte tirsdag som talkshowvert i Russland da han intervjuet lederen for Hizbollah.

Australske Assange er fortsatt i husarrest i London, men han intervjuet Hassan Nasrallah via videolink. Den internasjonale nyhetskanalen RT i Russland kringkastet talkshowet «The World Tomorrow» med stor ståhei tirsdag.

Den flerspråklige kanalen, som ikke legger skjul på at den har et «russisk perspektiv» på internasjonale forhold, hadde på forhånd bygget opp forventningene ved å love at showets første gjest ville krenke mange.

I Intervjuet kritiserte Nasrallah det han kalte «det amerikanske hegemoniet», og han beskrev Israel som en fiendtlig stat.

I sin innledning omtalte Assange Nasrallah som «en av de mest ekstraordinære skikkelsene i Midtøsten», og varslet at han ville finne ut hvorfor noen anser Hizbollah-lederen som frihetskjemper, mens andre definerer ham som terrorist.

Den sjiamuslimske bevegelsen Hizbollah, som er med i den libanesiske regjeringskoalisjonen, er en nær alliert av regimene i Iran og Syria.

Nasrallah har siden den 34 dager lange krigen mellom Hizbollah og Israel i 2006 holdt en lav profil i frykt for å bli utsatt for drapsforsøk. Bevegelsen avviser FN-resolusjonen som krever at den oppgir sine våpen, slik andre libanesiske grupper måtte etter borgerkrigen i årene 1975- 1990.

Assange har anket en dom om utlevering til Sverige på bakgrunn av voldtektsanklager, og han er ute på kausjon mens han venter på avgjørelsen fra en britisk domstol.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!