Assange invitert tilbake til konferanse i Oslo

Var blant deltakerne på Oslo Freedom Forum. - Julian Assange er en modig mann, mener arrangøren.

KAN BLI VANSKELIG MED NORGESTUR: WikiLeaks-sjef Julian Assange har fått en rekke drapstrusler og er etterlyst for voldtekt over hele verden og må holde hodet lavt. Derfor kan et besøk til Norge bli vanskelig. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix
KAN BLI VANSKELIG MED NORGESTUR: WikiLeaks-sjef Julian Assange har fått en rekke drapstrusler og er etterlyst for voldtekt over hele verden og må holde hodet lavt. Derfor kan et besøk til Norge bli vanskelig. Foto: AP Photo/Lennart Preiss/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-sjef Julian Assange har vært i Norge flere ganger, blant annet under menneskerettighets-konferansen Oslo Freedom Forum. Allerede nå varsler mannen bak konferansen at han vil invitere Assange tilbake.

- Julian Assange er en modig mann som har gjort sitt samfunnsoppdrag kjent: å avsløre regjeringshemmeligheter, sier Halvorssen til Dagbladet.

Kan bli vanskelig med Norges-besøk - Han var en enestående foredragsholder, og han likte å være tilstede, sier han videre.

Men Assange vil tilsynelatende ha vanskeligheter med å komme, siden han er internasjonalt etterlyst gjennom Interpol for voldtekt i Sverige. I tillegg er det mange amerikanske politikere som tar til orde for at Assange bør jaktes av myndighetene. Assange har selv bekreftet en rekke drapstrusler.

- Jeg har ingen kommentar i forbindelse med anklagene i Sverige, og er ikke spesielt kjent med saken. Jeg har ikke noe annet å gjøre enn å tro på rettssikkerheten, sier Thor Halvorssen.

Han mener enhver som tror Assange er anti-amerikansk og driver en kampanje mot amerikanske myndigheter vil innse at han ikke er i mot noe land:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer