Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julian Assange:

Assange skal ha fått statsborgerskap i Ecuador

Har sittet i eksil i London siden 2012.

EKSIL: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange titter ut av et vindu på Ecuadors ambassade i London, der han har sittet i eksil siden sommeren 2012. Foto: AP / NTB scanpix
EKSIL: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange titter ut av et vindu på Ecuadors ambassade i London, der han har sittet i eksil siden sommeren 2012. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange skal ha fått statsborgerskap i Ecuador, melder Sveriges Radio.

Ifølge Sveriges Radio har en avis i Ecuador sikre kilder på at Assange fikk statsborgerskap før jul. El Universo har funnet Assange registrert med personnummer i landets skatteregister. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Ecuadors utenriksminister Maria Fernanda Espinosa sa tirsdag at landet overveier og undersøker mulighetene for megling for å få slutt på det hun omtalte som en uholdbar og fastlåst situasjon.

Assange søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London sommeren 2012 for å unngå å bli pågrepet og utlevert til Sverige, der han var anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner i 2010.

Sverige trakk den internasjonale arrestordren mot Assange i mai i fjor. Han risikerer likevel å bli pågrepet av britisk politi fordi han unnlot å møte i retten og brøt kausjonsbetingelsene sine i 2012.

- Vi er forpliktet til å følge opp den britiske arrestordren dersom han skulle forlate ambassaden, skrev politiet i London i en uttalelse i fjor.

Assange frykter å bli utlevert til USA der han risikerer å bli stilt for retten for å ha publisert lekkede dokumenter fra det amerikanske forsvaret på WikiLeaks i 2010.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!