- Assange skriver bok

Wikileaks-gründeren skal ha manus klart i mars.

SKRIVESTUE: Wikileaks-gründer Julian Assange med en utgave av den britiske avisa Guardian foran Ellingham Hall in Norfolk der han for tiden holdes i husarrest. Nå meldes det at Assange jobber på et bokmanus som skal være klart i mars.Foto: AFP PHOTO/CARL COURT
SKRIVESTUE: Wikileaks-gründer Julian Assange med en utgave av den britiske avisa Guardian foran Ellingham Hall in Norfolk der han for tiden holdes i husarrest. Nå meldes det at Assange jobber på et bokmanus som skal være klart i mars.Foto: AFP PHOTO/CARL COURTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assange skal ha solgt sine memiorer til forleggerne Canogate i Storbritannia og Knopf i USA.

Nyheten lekket ifølge Guardian ut via en twittermelding fra spanske Random House Mondadori, der litteratursjef Claudio Lopez har
skrevet at manuskriptet skal være klart i mars.

Ifølge DailyFinance har Jamie Byng i Canogate i en epost bekreftet at forlaget har sikret seg Assanges memoirer, samt rettigheten til alle de oversatte utgavene.

En av Assanges tidligere nære medarbeidere i Wikileaks, Daniel Domscheit-Berg, skal gi ut boka Inside Wikileaks: My Time at the World's Most Dangerous Website på Econ Verlag 27. januar.

Assange har overfor Guardian i dag nektet å bekrefte eller avkrefte bok-ryktene.

Julian Assange ble pågrepet av britisk politi 7. desember, som følge av at svenske myndigheter har utstedt en arrestordre mot ham på grunn av mistanke om seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige.

Assange har hele tida avvist anklagene og mener at han har blitt utsatt for en svertekampanje på grunn av lekkasjene av hemmeligholdte dokumenter fra blant annet USA.

Han er siden løslatt mot en kausjon på 2,3 millioner kroner 16. desember, og må melde seg for politiet i Beccles daglig.

I et intervju med BBC i dag gjentar Julian Assange at han ikke frivillig vil reise til Sverige for å møte påtalemyndigheten for å svare på anklagene.

Han beskriver de svenske kvinnenes anmeldelse av ham som et «sjokk» og et «svik»:

- Denne spesielle hendelsen i Sverige kom som et sjokk. At folk du er nær gjør noe sånt er faktisk mye hardere å takle, en større følelse av svik enn alle disse politiske disputtene jeg har med USA og banker og sånt. Det er mye vanskeligere å håndtere.