Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assange vil avtale møte med britisk politi

Det opplyser WikiLeaks-gründerens advokat.

- VIL MØTE POLITIET: Julian Assange skal være sporet opp av britisk politi. Han vil nå møte politiet. Foto: AFP/Scanpix
- VIL MØTE POLITIET: Julian Assange skal være sporet opp av britisk politi. Han vil nå møte politiet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-gründer Julian Assange planlegger et frivillig møte med britisk politi, sier Assanges advokat mandag.

- Vi jobber med å få til et frivillig møte med politiet for å gjøre det enklere for Assange å få svart på de nødvendige spørsmål, sier advokaten.

Svensk påtalemyndighet oversendte mandag all informasjonen som britisk politi ba om i forbindelse med en arrestordre på WikiLeaks-gründeren.

Sverige har etterlyst Assange gjennom Interpol og vil avhøre ham i forbindelse med anklager om påståtte seksuelle overgrep under et besøk i Sverige i august.

Britisk politi vet, ifølge den britiske avisen The Independent, hvor den 39 år gamle australieren oppholder seg, men har til nå ikke villet pågripe ham. Politiet har henvist til en prosedyrefeil fra Sveriges side.

Londonpolitiet har ikke bekreftet at de har mottatt arrestordren.

- Vi vil ikke kommentere saken før noen er arrestert, sier en talsperson for Scotland Yard.

Det er ikke tatt ut noen siktelse mot Assange, som avviser anklagene og hevder at det var snakk om frivillig sex. Han har også sagt seg villig til å møte opp ved en svensk ambassade for videoavhør.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!