Assange vil stille til valg i Australia

I 2013.

VIL STILLE TIL VALG: Wikileaks-sjef Julian Assange vil stille til valg for det australske sentatet. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIX
VIL STILLE TIL VALG: Wikileaks-sjef Julian Assange vil stille til valg for det australske sentatet. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange planlegger å stille til valg for det australske senatet, ifølge organisasjonen selv.

Assange, som er australsk statsborger, er ute på kausjon mens han venter på en avgjørelse fra en britisk domstol. Assange har anket en dom om utlevering til Sverige på bakgrunn av voldtektsanklager.

- Vi har oppdaget at det er mulig for Julian Assange å stille til valg for det australske senatet mens han ennå er anholdt. Julian har bestemt seg for å stille, tvitrer WikiLeaks lørdag morgen.

Assange benekter voldtektsanklagene og mener saken mot ham er politisk motivert, fordi WikiLeaks har publisert tusenvis av hemmeligstemplede dokumenter på nettet.

Senatet i Australia er førstekammer eller «overhus» i nasjonalforsamlingen. WikiLeaks sier de også vil stille med en kandidat til valget i underhuset. Valget skjer i 2013.

(NTB)