Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assanges selvbiografi vil avsløre Wikileaks

- Jeg vil ikke skrive boka, men jeg må, sier Julian Assange.

 BOKAVTALE:  Manuset til Assanges selvbiografi skal være ferdig i 2011. Boka vil gi en komplett oversikt over WikiLeaks-sjefens liv. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
BOKAVTALE: Manuset til Assanges selvbiografi skal være ferdig i 2011. Boka vil gi en komplett oversikt over WikiLeaks-sjefens liv. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wikileaks-sjefen Julian Assange opplyste søndag at han hadde inngått en avtale med forlagene Alfred A. Knopf og Canongate om å skrive bok.

Bakgrunnen er WikiLeaks finansielle problemer, som delvis er forårsaket av advokatutgiftene Assange har blitt påført etter å ha blitt anklaget for å ha begått seksuelle overgrep i Sverige.

10 millioner - Jeg vil ikke skrive denne boka, men jeg må. Jeg må forsvare meg selv og holde WikiLeaks gående, sier Assange til Sunday Times.

Kontraktene er verdt i overkant av 1,1 millioner britiske pund, som tilsvarer om lag 10 millioner norske kroner. 

Talsmann for forlaget, Paul Bogaards, sier manuset vil være ferdig i 2011.

Blokkert - Når det gjelder innholdet i boka, så vil det være en komplett oversikt over livet hans fram til nå, inkludert grunnleggingen av WikiLeaks og arbeidet han har gjort der, sier Bogaards til nyhetsbyrået AFP.

WikiLeaks har i tillegg fått store pengeproblemer etter deres siste lekkasje av over 250.000 ambassadedokumenter, som har satt sinnene i kok i den amerikanske regjeringen.

Kredittkortfirmaene Visa og Mastercard, samt betalingstjensten PayPal, har alle blokkert muligheten for å overføre penger til WikiLeaks. Det samme gjelder USAs største bank, Bank of America.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling