Assanges voldtektssak flyttes til «terrordomstol»

Må møte i et av de sikreste domstolene i landet, som har egen tunnel til fengsel omtalt som «britenes Guantanamo».

FLYTTES TIL TERRORDOMSTOL: Julian Assanges utleveringssak flyttes fra tinghuset Royal Courts of Justice på Strand sentralt i London til Belmarsh Magistrate's Court - hyppig omtalt som britenes terrordomstol. Foto: AP Photo/Max Nash/Scanpix
FLYTTES TIL TERRORDOMSTOL: Julian Assanges utleveringssak flyttes fra tinghuset Royal Courts of Justice på Strand sentralt i London til Belmarsh Magistrate's Court - hyppig omtalt som britenes terrordomstol. Foto: AP Photo/Max Nash/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julian Assange må 11. januar møte i retten i England, etter å ha vært i en ganske så herskapelig husarrest. I retten skal en dommer ta standpunkt til Sveriges krav til utlevering til Sverige, som mistenker Assange for voldtekt og seksuelle overgrep.

Men nå flyttes saken fra tinghuset Royal Courts of Justice på Strand sentralt i London til Belmarsh Magistrate's Court - hyppig omtalt som britenes terrordomstol.

- Saken mot Julian er flyttet til terrordomstolen i Belmarsh, skriver Wikileaks på Twitter.

Rettslokalene, som ligger på Thamesmead øst i London, er et av de sikreste rettslokalene i landet, og har en tunnel fra lokalene til høysikkerhetsfengselet Belrash.

Flere sammenligner Belrash-fengselet med det amerikanske terror-fengselet Guantanamo på Cuba.

Julian Assanges britiske forsvarer, advokat Mark Stephens, sier til Dagbladet at forklaringen han har fått er at det er på grunn av det store medietrykket som var på Royal Court of Justice da Assange ble løslatt etter kausjon.

- Jeg har blitt fortalt at man trenger en større rettssal fordi det var mange som ikke fikk plass på innsiden av rettssalen, sier Stephens til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer