«Åssen er det å blø som en gris?»

Nokas-Andersen dømt for å ha banket opp eks-bokser på utested i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lars Erik Andersen er sammen med to venner dømt i Oslo tingrett for grov vold mot et mann som har vært bokser i 15 år og jobbet som vekter og dørvakt. Det skjedde for nesten tre år siden, i november 2003, men på grunn av blant annet Nokas-saken har ikke voldssaken kommet opp for retten før nå.

Angrep på utested

Det var på utestedet Rexx og i Kristian IVs gate i Oslo at en av Andersens kamerater angrep en venn av fornærmede. Da sistnevnte forsvarte kompisen ved å slå angriperen med flat hånd i ansiktet, startet Andersen et voldsomt basketak som ende med at offeret ble slått flere ganger i hodet og på kroppen.

Han ble også slått i hodet med et ølglass - noe som ga ham et kutt i hodet på 30 centimeter.

Slåsskampen fortsatte ute på gata, der både Andersen og hans to venner fortsatte å slå og sparke. Blant annet fikk fornærmede kompliserte brudd i en arm da en av angriperne tråkket på den mens den lå på fortauskanten.

- Åssen er det å blø som en gris?, skal Andersen ha sagt like før politiet kom til stedet.

Voldsmannen prøvde å rømme til fots, men ble innhentet av en politibetjent.

Erkjente straffskyld

Andersen, som var ruset på kokain og alkohol under overfallet, har tidligere nektet straffskyld for hendelsen. Men i Oslo tingrett sist torsdag erklærte han seg skyldig for den grove volden, med unntak av bruken av flaske eller ølglass til å slå fornærmede.

Andersen ble dømt til seks måneders fengsel og til å delta i betalingen av 95 000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede. «For Andersen sin del viser retten til at han var den mest utholdende av de tre. (...) Han var den første til å gå løs på N.N. igjen ute på gata, og gav seg ikke før politiet kom», bemerker dommeren.

I tillegg til Nokas-saken, der han i første runde er dømt til 15 års fengsel, er Andersen tidligere straffedømt fem ganger, blant annet for vold.

Fra 4. september vil forklaringen til Andersen stå helt sentralt i Nokas-ankesaken, etter at han var den første av de dømte til å navngi Kjell Alrich Schumann som den som som drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet.

<B>VOLDSEPISODE I 2003:</B> Lars Erik Andersen ble fredag dømt til fengsel, men voldsdommen vil trolig drukne i straffeutmålingen av den langt mer alvorlige Nokas-saken.