«Åssen er det å blø som en gris?»

Nokas-Andersen dømt for å ha banket opp eks-bokser på utested i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lars Erik Andersen er sammen med to venner dømt i Oslo tingrett for grov vold mot et mann som har vært bokser i 15 år og jobbet som vekter og dørvakt. Det skjedde for nesten tre år siden, i november 2003, men på grunn av blant annet Nokas-saken har ikke voldssaken kommet opp for retten før nå.

Angrep på utested

Det var på utestedet Rexx og i Kristian IVs gate i Oslo at en av Andersens kamerater angrep en venn av fornærmede. Da sistnevnte forsvarte kompisen ved å slå angriperen med flat hånd i ansiktet, startet Andersen et voldsomt basketak som ende med at offeret ble slått flere ganger i hodet og på kroppen.

Han ble også slått i hodet med et ølglass - noe som ga ham et kutt i hodet på 30 centimeter.

Slåsskampen fortsatte ute på gata, der både Andersen og hans to venner fortsatte å slå og sparke. Blant annet fikk fornærmede kompliserte brudd i en arm da en av angriperne tråkket på den mens den lå på fortauskanten.

- Åssen er det å blø som en gris?, skal Andersen ha sagt like før politiet kom til stedet.

Voldsmannen prøvde å rømme til fots, men ble innhentet av en politibetjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erkjente straffskyld

Andersen, som var ruset på kokain og alkohol under overfallet, har tidligere nektet straffskyld for hendelsen. Men i Oslo tingrett sist torsdag erklærte han seg skyldig for den grove volden, med unntak av bruken av flaske eller ølglass til å slå fornærmede.

Andersen ble dømt til seks måneders fengsel og til å delta i betalingen av 95 000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede. «For Andersen sin del viser retten til at han var den mest utholdende av de tre. (...) Han var den første til å gå løs på N.N. igjen ute på gata, og gav seg ikke før politiet kom», bemerker dommeren.

I tillegg til Nokas-saken, der han i første runde er dømt til 15 års fengsel, er Andersen tidligere straffedømt fem ganger, blant annet for vold.

Fra 4. september vil forklaringen til Andersen stå helt sentralt i Nokas-ankesaken, etter at han var den første av de dømte til å navngi Kjell Alrich Schumann som den som som drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet.

<B>VOLDSEPISODE I 2003:</B> Lars Erik Andersen ble fredag dømt til fengsel, men voldsdommen vil trolig drukne i straffeutmålingen av den langt mer alvorlige Nokas-saken.