Assistent-gigant må gi de ansatte 16,6 millioner etter Dagbladet-avsløring

Brøt arbeidsmiljøloven og fulgte ikke overtidsreglene.

I STRID MED ARBEIDSMILJØLOVEN: I en assistentperm som Dagbladet fikk tilgang til sto det at de ansatte først skulle få overtid når de jobbet lengre enn 11 timer. Dette på å tross av at den alminnelige arbeidstida ikke skal overstige ni timer i løpet av 24 timen, ifølge arbeidsmiljøloven.
I STRID MED ARBEIDSMILJØLOVEN: I en assistentperm som Dagbladet fikk tilgang til sto det at de ansatte først skulle få overtid når de jobbet lengre enn 11 timer. Dette på å tross av at den alminnelige arbeidstida ikke skal overstige ni timer i løpet av 24 timen, ifølge arbeidsmiljøloven. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Det har vært et krevende og omfattende arbeid, men vi er først og fremst glade for å kunne sette et punktum, sier kommunikasjonsansvarlig i Uloba, Hans Hjellemo til Dagbladet.

Fredag kveld sendte organisasjonen ut en pressemelding hvor de skrev at de etterbetaler 16,6 millioner til deres ansatte i Oslo. Gjennomsnittsutbetalingen har vært mellom 8 000 og 10 000 kroner, skriver Uloba.

I 2011 avslørte Dagbladet at Uloba brøt arbeidsmiljøloven på en rekke punkter, blant annet betalte selskapet overtid først etter 11 timer i stedet etter 9 timer slik loven sier. Arbeidstilsynet konkluderte seinere at assistent-giganten hadde brutt arbeidsmiljøloven.

6000 assistenter Uloba er en såkalt BPA-bedrift (borgerstyrt personlig assistanse) som er eid og drevet av de funksjonshemmede selv. Med over 6000 ansatte assistenter og 1100 andelseiere har bedriften blitt en gigant.

I 2013 konkluderte konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers med at Oslo kommune manglet kontroll på lønns- og arbeidsforholdene i bedriften. I etterkant av avsløringen lovte Uloba å etterbetale overtid til sine ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer