Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assyrisk gullskatt gjenfunnet i Bagdad

Amerikanske og irakiske etterforskere har funnet igjen en antikk skatt av gullsmykker i et oversvømmet hvelv under sentralbankens bygning i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den såkalte Nimrud-skatten består av hundrevis av gullsmykker fra det assyriske riket og ble gravd fram mellom 1988 og 1990.

Etterforskerne fryktet at skatten ble stjålet under plyndringen av det irakiske nasjonalmuseet da de amerikanske invasjonsstyrkene hadde inntatt Bagdad tidligere i år. Men senere ble det kjent at den ble gjemt i sentralbankens hvelv tidlig på 1990-tallet.

Hvelvet var blitt oversvømmet av vann, og det lyktes å finne igjen skatten etter at vannet er blitt ble pumpet ut de siste dagene.

Politietterforskere fra Europa, USA og Midtøsten skal møtes i Roma i neste uke for å drøfte en felles strategi i arbeidet med å finne igjen tusenvis av andre antikke kunstgjenstander som ble plyndret fra det irakiske nasjonalmuseet etter at de amerikanske styrkene inntok byen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media