Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Astmasyke barn kjemper mot varmen

Tøft for Marius og Hayden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOUSTON (Dagbladet.no): De to små guttene ligger slapt i hvert sitt fang. Begge er svette, utmattet og apatiske, og mamma Liza Hernandez er bekymret for de to guttene sine, som er født prematurt og har sykehusbesøk bak seg allerede. Familien, som bor i Cyprus like i nærheten, kan ikke lenger leve uten strøm og vann, slik de har gjort siden fredag kveld.

- Vi har til sammen ti barn boende hos oss etter Ike, og fem av dem har problemer med å puste på grunn av astma. Det at vi ikke har aircondition, gjør situasjonen betraktelig verre. Det er ganske tøft, spesielt for de minste, sier Hernandez.


Måtte vente

Da Dagbladet møtte familien på parkeringsplassen til hotellet La Quinta utenfor Houston, hadde de ventet på rom i fire timer.

- Søsteren min, som fikk et tre over bilen sin da Ike stormet som verst, hadde booket et hotellrom, og jeg tenkte Hayden og Marius kunne bo der med henne inntil videre. Men da vi kom i dag, sa de at de ikke kunne leie ut flere rom på hotellet likevel, og vi ble bedt om å komme tilbake senere, sier hun.

- Vi venter fortsatt.


Fulle hoteller

Familien Hernandez var ikke de eneste som desperat lette etter hotellrom søndag kveld. Alle hoteller mellom Houston og Austin var fullbooket, og mange måtte fortvilet innse at de var for sent ute - og at de må leve uten strøm og vann i minst to uker til.

VARM: Marius (1) har flere sykehusbesøk bak seg. Uten strøm og vann er livet hardt for den vesle gutten. Foto: Sveinung Uddu Ystad
VARM: Marius (1) har flere sykehusbesøk bak seg. Uten strøm og vann er livet hardt for den vesle gutten. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
image: Astmasyke barn kjemper mot varmen
UTMATTET: Hayden (t.v) og Marius Hernandez er to av fem barn i familien Hernandez med pusteproblemer. Søndag kveld prøvde mamma Liza å få barna inn på hotell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!