FRIGITT:  Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag. De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
FRIGITT: Politiet friga i dag navnene på de to som omkom da en motorsykkel og en bil kolliderte på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag. De to var Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna. Foto: Kjell Bua / NTB scanpixVis mer

Astrid (47) og Åslaug (45) omkom etter ulykke i Tysvær: Bilfører siktet for uaktsomt drap

- Han må ha duppet av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna, omkom forrige søndag i en kollisjon mellom en personbil og motorsykkel på E134 ved Grinde i Tysvær kommune i Rogaland.

Nå melder politiet at bilføreren er siktet for uaktsomt drap.

- Siktelsen er endret på bakgrunn av opplysninger som vi har fått i etterforskningen og opplysninger som vi har fått gjennom mannens forklaring til politiet, sier lensmann i Tysvær, Racin Tjøsvoll, til Dagbladet.

Først siktet for uaktsom kjøring Føreren av ulykkesbilen ble først siktet for uaktsom kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3.

- Bilsjåføren er siktet for uaktsomhet for å ivareta hans rettigheter. Det er tatt prøver av ham, og førerkortet hans er beslaglagt. Det er ikke mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand, sa politiets operasjonsleder Håkon Tornes til NTB.

Men nå er siktelsen altså endret til uaktsomt drap.

- Sjåføren av ulykken tar det tungt. Ulykkesbilen har kommet over i motsatt kjørefelt, og de tekniske undersøkelsene skal hjelpe med å danne et bedre bilde av hvordan ulykken har skjedd, sier Tjøsvoll til Dagbladet.

Han bekrefter at det ikke var spor etter bremsing på ulykkesstedet.

VG: - Må ha duppet av VG har snakket med sjåførens advokat, som sier hans klient tilstår alt.

-  Han har ingen forklaring, men vedgår at han har kommet over i feil kjørebane. Han vet ikke hvorfor, den eneste forklaringen er at han må ha duppet av, sier advokat Kjell Steinsbø til VG.

Etterlot seg ektemann og barn Begge de omkomne etterlater seg ektemenn og barn.

De er begge også døtrene til Ingmar Ljones (70), som har en lang karriere bak seg som KrF-politiker. Han har blant annet vært mangeårig bystyrerepresentant og ordfører i Bergen kommune.

MINNES: Søstrene Astrid Ljones Fjærestad (t.v.) og Åslaug Ljones Løklingholm døde i MC-ulykken forrige søndag. Bildet er fra minnestunden, hvor gode venner samlet seg for å sørge sammen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MINNES: Søstrene Astrid Ljones Fjærestad (t.v.) og Åslaug Ljones Løklingholm døde i MC-ulykken forrige søndag. Bildet er fra minnestunden, hvor gode venner samlet seg for å sørge sammen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer