- Astrid er min beste støtte

Som et nyforelsket par vandrer de rundt i hagen hjemme på Ski. Yngve Hågensen (snart 60) tar et godt tak i kona Astrid (53). - Ska' ru værra gift lenge, må du værra mye borte, fleiper Yngve. Men med alvor gjør han det klart at uten henne hadde han ikke vært den LO-bossen vi alle kjenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Uten støtten og oppmuntringen fra henne og ungene til å stå på, hadde jeg aldri kunnet fly slik jeg har gjort. Å ha trygghet hjemme er helt avgjørende, sier LO-lederen.

- Hvis'n skyter at meg, så er det vel fordi han har grunn til det, svarer Astrid.

I bakgrunnen

Vi treffer ekteparet hjemme i Ski, i det røde huset som er Astrids barndomshjem. Astrid har hentet sin mann på Fornebu etter LO-lederens siste oppdrag før ferien, en reise til Sulitjelma.

Astrid har ikke ønsket fokusering i pressen før, og Yngve har vært nøye med å skjerme familien. Men i forbindelse med mannens forestående 60-årsjubileum gjør Astrid et unntak for Dagbladet.

- Yngve har jo hatt mye kontakt med pressen i mange år, også før han ble LO-leder. Jeg har ønsket å være meg, være anonym, sier Astrid.

Fagbevegelsen førte dem sammen, Ski-jenta og Halden-gutten. Saugbruksarbeideren Yngve Hågensen ble valgt inn i forbundsstyret i Papirarbeiderforbundet i 1967, og der jobbet Astrid på kontoret.

På reisefot

De giftet seg i 1969. Omtrent samtidig ble Hågensen distriktssekretær for LO i Molde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer