Astrid Søgnen stanset byrådens møte med 22 sinte rektorer

- Det kunne oppfattes som at de ikke hadde lov til å ytre seg kritisk, sier Søgnen til Dagbladet.

I STORMEN: Astrid Søgnen stanset ifølge Dagbladets kilder et møte mellom Thorkildsens forgjenger og bekymrede rektorer i Osloskolen. Foto: Morten Holm / SCANPIX
I STORMEN: Astrid Søgnen stanset ifølge Dagbladets kilder et møte mellom Thorkildsens forgjenger og bekymrede rektorer i Osloskolen. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rasende foreldre og sjeldent høylytte rektorer demonstrerte foran Oslo rådhus i desember i fjor. Protesten var mot den nye ressursfordelingsmodellen i Oslo-skolen.

22 rektorer i Oslo vest hadde gått til det uvanlige skritt å skrive kronikk mot sin egen ledelse. «Grensen for skjevdeling er nådd for våre skoler», skrev de i Aftenposten, og ropte alarm på vegne av elevene.

Deres opplevelse var at ytterligere kutt i budsjettene ville gi et uansvarlig dårlig tilbud til elevene. Da omfordelingen ble vedtatt, var kriseforståelsen for lengst etablert: Foreldre i ressurssterke områder snakket om å trekke barna sine ut av den offentlige skolen.

Stanset møte

Daværende skolebyråd Tone Tellevik Dahl framsto utad som lite imøtekommende overfor skolelederne. Men i virkeligheten ville byråden gå i dialog med de 22 rektorene og tok initiativ til å møte dem personlig.

Dette møtet ble stanset av Astrid Søgnen, som motsatte seg enhver form for direkte dialog mellom politisk ledelse og skolelederne, ifølge Dagbladets kilder.

Skolelederne skal ha reagert sterkt på dette, men byråden tok hensyn til etatsjefens ønske. Det ble derfor ingen direkte dialog mellom partene i den opprivende konflikten. Flere kilder bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer