Astronaut tiltalt for overfall med pepperspray

Kjørte 150 mil i bleie for å bortføre kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske astronauten Lisa Nowak, som kjørte over 150 mil for å nå fram til en kvinnelig kollega hun hadde lagt for hat, ble fredag siktet for overfall og forsøk på kidnapping.

Nowak ble imidlertid ikke siktet for drapsforsøk, selv om påtalemyndigheten tidligere har uttalt at hun hadde til hensikt å drepte astronaut Colleen Shipman. Motivet skal ha vært at hun trodde Shipman var forelsket i en tredje astronaut, Bill Oefelein, som Nowak selv hadde et godt øye til.

Det bisarre trekantdramaet utspant seg i begynnelsen av februar, da Nowak kjørte de 153 milene fra Houston i Texas til Orlando. Hun hadde på seg bleier slik at hun kunne kjøre hele strekningen uten å måtte stanse for å gå på toalettet.

Vel framme oppsøkte trebarnsmoren Shipman hjemme, hvor hun skal ha forsøkt å spraye pepperspray på henne. (NTB)

SJALUSIDRAMA: Den amerikanske astronauten Lisa Nowak kjørte 150 mil uten stans, for å ordne opp med sin kollega. Årsak: Nowak trodde de kjempet om samme mannen,  astronauen Bill Oefelein. Foto: SCANPIX
SJALUSIDRAMA: Den amerikanske astronauten Lisa Nowak kjørte 150 mil uten stans, for å ordne opp med sin kollega. Årsak: Nowak trodde de kjempet om samme mannen, astronauen Bill Oefelein. Foto: SCANPIX Vis mer