BILJAKT: Elon Musks elbil har sluttet å filme, men nå har astronomer på jorden funnet starman og Roadsteren. Video: Gianluca Masi og Michael Schwartz Virtual Telescope / SpaceX Vis mer

Elon Musks elbil har sluttet å filme, men:

Astronomer fant Starman og Teslaen

Heretter må bilen observeres fra jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da astronomene Gianluca Masi og Michael Schwartz fikk koordinatene, bestemte de seg for å finne Starman og hans Tesla Roadster i verdensrommet. For de to anerkjente astronomene var det en enkel sak. Objektet som farer som en liten prikk gjennom verdensrommet ble funnet ved hjelp av deres «​The Virtual Telescope Project» og Tenagra Observatories .

Se video øverst i saken.

Elon Musks bil sender ikke bilder lengre, så heretter må vi nøye oss med en liten prikk som farer over himmelen.

Rekordfort

Og nå går det virkelig unna der oppe. Da Starman ble observert, hadde Tesla Roadsteren beveget seg 470 000 kilometer ut i rommet, og hastigheten på doningen var over svimlende 14 000 km/t.

Det er mer enn 30 ganger topp-hastigheten til Bugatti Veyron, skriver nettstedet Elektrek.

SPACEX: Tirsdag 6. februar ble SpaceX sin rakett Falcon Heavy skutt opp for første gang. På toppen av raketten befant dessuten Elon Musks Tesla Roadster seg. Raketten er 70 meter lang og utviklet med tanke på å frakte mennesker til månen og Mars. Men før den tid skal raketten testes, og tirsdagens oppskyting var starten på dette. Video: CNN Vis mer

Astronom Gianluca Masi er kanskje mest kjent for å ha beregnet når Vincent van Gogh malte «Stjernenatt». Det gjorde han ved å studere stjernenes plassering.

Han har også oppdaget hele 26 astroider. I 2006 startet han prosjektet Virtual Telescope. Det består av flere robotteleskoper som årlig har over en million internettbrukere.

Lyssvak

Objektet som har fått navnet NORAD 43205/Tesla Roadster i The Satellite Catalog, har nå en lysstyrke på 15.5. Det er omtrent som Plutos måne Charon. Så får vi se hvor lenge man kan observere en elektrisk bil med kurs for astroidebeltet.

Don't panic ...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer