Likestilling i næringslivet

Astrup om mannedebatten:
- Enormt antall misforståelser

Finansmannen oppklarer likestillingsdebatten han satte i gang, etter utspill som også bror og statsråd Nikolai Astrup (H) var uenig i.

BRØDRESPLID: Morten E. Astrup mener at et mål om økt kvinneandel i næringslivet kan begrense menns muligheter. Foto: Pressebilde
BRØDRESPLID: Morten E. Astrup mener at et mål om økt kvinneandel i næringslivet kan begrense menns muligheter. Foto: Pressebilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Mange flinke hardtarbeidende menn blir forbigått fordi de er menn i Norge i dag.»

Dette var utspillet som startet debatten, skrevet av investor og finansmann Morten E. Astrup på Facebook. Han er bror til digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

Dagens Næringsliv spurte hva han mente, og finansmannen svarte at «det er en hel generasjon menn som har det vanskeligere enn kvinner nå».

– Jeg blir sikkert skutt for å si dette. Det er sikkert noen som vil heve stemmen, men det lever jeg godt med, fordi jeg tror debatten trenger noen menn som sier det de mener, sa Morten Astrup til DN.

- Lever godt med at vi er uenige

Nikolai Astrup sa i en kommentar til Dagbladet at han ikke var enig i brorens kommentarer.

- Jeg kan ikke svare for andre enn meg selv i denne saken, og jeg er ikke enig i uttalelsene som er referert i Dagens Næringsliv, sa statsråden til Dagbladet.

- Utover det har jeg ikke noe behov for å gi ytterligere kommentarer enn at jeg er glad for at regjeringen nylig innførte flere tiltak for å få flere kvinnelige toppledere i næringslivet, sa Nikolai Astrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer