Astrup opprørt over insinuasjonene

- Jeg har aldri diskutert noen sak om Avantor med noen i Oslo Høyre eller administrasjonen, sier Avantor-styremedlem Eivind Astrup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er opprørt over det han oppfatter som insinuasjoner om at det har foregått et spill i kulissene i forbindelse med BI-utbyggingen.

- Jeg synes at det er en ondsinnet og grovt urimelig insinuasjon som det ikke finnes belegg for, sier han til Dagbladet.no.

- Forstår du at noen kan oppfatte det som et problem at Høyres pengegaver er hemmelige?

- Det er en helt annen debatt som Oslo Høyre får ta, sier Astrup.

- Men forstår du at noen kan reagere?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er en komplisert debatt med mange sider, sier han.

Selv sitter Astrup i økonomistyret i Oslo Høyre og er med på å samle inn pengegaver.

- Jeg har ingen politisk funksjon. Du kan sammenlikne meg med en valgmedarbeider som er med på frivillig arbeid. Det er vel nokså fjernt å tenke seg at jeg skulle få inn et eller annet bidrag som det var knyttet betingelser til. Det ville jo være umulig, sier Astrup. Han mener at det er åpenbart at han ikke hadde hatt noen vinning i en slik sak. Han tror heller ikke at det å ha goodwill i Oslo Høyre, ville hjelpe firmaer han er engasjert i kontakten med byråkratene.

- Det skulle vært veldig interessant å se hvordan man skulle få brukt den goodwillen. Det forutsetter jo en masse korrupte mennesker, sier han.

Astrup understreker at han ikke lever av å drive i eiendomsbransjen.

- Jeg driver med noe helt annet. Jeg har en liten aksjepost i Avantor, det er snakk om promille. Dette har ingen betydning for min økonomi. Skulle jeg sette navn og rykte på spill for dette? spør han.

- Jeg har aldri hatt noen som helst kontakt med noen i Oslo Høyre vedrørende Avantor. Skal de som er engasjert i næringslivet, ikke engasjere seg i politikk i det hele tatt?

- Du oppfatter det ikke som at du har noen dobbeltrolle i det hele tatt?

- Nei.