Jonas Gahr Støre og oktoberbarna

Asyl-uro i Aps stortingsgruppe: - Ubehagelig å bli satt i bås med Frp

- Kjempediskusjon i partigruppa, ifølge flere Ap-kilder Dagbladet har snakket med.

INTERN STRID OM ASYLPOLITIKKEN: Jonas Gahr Støre legger seg på den strenge linja. Flere ønsker oppmykning. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
INTERN STRID OM ASYLPOLITIKKEN: Jonas Gahr Støre legger seg på den strenge linja. Flere ønsker oppmykning. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har snakket med flere kilder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe som slett ikke er fornøyd med den linja partiet har lagt seg på i asylpolitikken.

I går vedtok partigruppa å støtte Sylvi Listhaug og gå imot SVs forslag om å stanse utsendelsene av asyl-ungdommer som fyller 18 denne høsten - de såkalte oktoberbarna.

- Å stanse returer av alle til Afghanistan vil sende et galt signal og være i strid med en praksis vi har hatt, sa Støre i går, etter gruppemøte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Men Dagbladet er kjent med at det var store diskusjoner om dette på gruppemøtet. Blant annet representanter fra Buskerud, Hordaland og Oslo skal ha protestert mot den politikken som Støre og flertallet i gruppa står for.

- Kjempediskusjon

- Det er ubehagelige å bli satt i bås med Frp i denne saken, sier en av stortingsrepresentantene Dagbladet har snakket med.

Den interne debatten beskrives av en annen kilde som en «kjempediskusjon»:

- Det er ganske stor enighet om at SVs forslag om returstans til ett enkelt land ikke er en god løsning, men hvor veien går derfra er det stor uenighet om. Vi har fremmet forslag i Stortinget om å innføre sårbarhetskriterier i behandlingen av søknader om opphold, men diskusjonen dreier seg nå om det er greit å sitte og se på at disse menneskene skyfles ut av landet i mellomtida. Der går skillelinjene, sier denne kilden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer