- Asylamnesti vil koste over en milliard

Flere hundre barn som har fått endelig avslag på asylsøknaden, kan likevel få amnesti. Det vil over fem år gi en milliardregning, skriver Bergens Tidende.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den nye regjeringen kan KrF være villig til å godta innstramminger i innvandringspolitikken mot at det åpnes for en mer human politikk overfor asylbarna, noe Frp ser ut til å kunne akseptere.

- Asylbarnas situasjon er inhuman. Vi er nødt til å finne en løsing på den, sier Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg til avisen.

670 barn har bodd på mottak i mer enn tre år, men statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet mener det vil være ødeleggende for en effektiv returpolitikk å gi amnesti.

- Amnesti vil være veldig bra for de barna som er her nå, men jeg ser med skrekk og gru på den situasjonen som kommer. Det blir ikke lett å få nye barnefamilier til å reise frivillig etter et avslag. De vil derimot klamre seg til landet i håp om et nytt amnesti om tre- fire år. Dette blir en evig runddans, sier Lønseth, og poengterer at asylbarnas situasjon er selvforskyldt, og at det er en konsekvens av at foreldrene ikke har reist hjem etter å ha fått avslag på opphold.

(NTB)