– Asylbarn selger sex

Ledelsen ved asyl- og transittmottaket på Hvalstad i Asker har hittil i år sendt åtte bekymringsmeldinger til politi, UDI og barnevernet om barn som selger sex. Bekymringsmeldingene omfatter både gutter og jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lise Aksjøberg, som er avdelingsleder for transittmottaket, og Thor Einar Høystad, leder for Hvalstad asylmottak, forteller til Dagbladet at det erfaringsmessig er mye hold i bekymringsmeldingene de sender ut. De tror det kan være mørketall.

Mistanke

Ansatte på Hvalstad observerer og følger med barna, og har mistanke om at noen av barna kan være mulig offer for tvangsprostitusjon.

Det er når de mindreårige barna er på turer utenfor asylmottaket det skjer. De reiser ofte inn til Oslo på egen hånd, og det er registreringer som er gjort når de kommer tilbake som har fått ledelsen ved mottaket til å sende bekymringsmeldinger.

Nye klær 

– Noen av barna er kommet tilbake med rare historier etter at de returnerer til mottaket, noen kommer tilbake med nye klær, noen med månedskort til buss eller tog. Historiene deres henger ikke sammen, og vi tror det er dekkhistorier.

Lise Aksjøberg presiserer at det er summen av observasjoner, og tips fra kontakter de har utenfor mottakene, som gjør at de sender bekymringsmeldinger videre.

Frivillig bosted

-Når vi snakker med dem, er det veldig få som vil fortelle om det de har opplevd. Det kan ha sammenheng med at det kan være bakmenn som organiserer dette. Vi har også hatt episoder der UDI har flyttet noen til skjulte adresser, eller andre mottak, på grunn av trusler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer