Lise Aksjøberg, som er avdelingsleder for transittmottaket, og Thor Einar Høystad, leder for Hvalstad asylmottak, forteller til Dagbladet at det erfaringsmessig er mye hold i bekymringsmeldingene de sender ut. De tror det kan være mørketall.
Mistanke
Ansatte på Hvalstad observerer og følger med barna, og har mistanke om at noen av barna kan være mulig offer for tvangsprostitusjon.
Det er når de mindreårige barna er på turer utenfor asylmottaket det skjer. De reiser ofte inn til Oslo på egen hånd, og det er registreringer som er gjort når de kommer tilbake som har fått ledelsen ved mottaket til å sende bekymringsmeldinger.
Nye klær
Noen av barna er kommet tilbake med rare historier etter at de returnerer til mottaket, noen kommer tilbake med nye klær, noen med månedskort til buss eller tog. Historiene deres henger ikke sammen, og vi tror det er dekkhistorier.
Lise Aksjøberg presiserer at det er summen av observasjoner, og tips fra kontakter de har utenfor mottakene, som gjør at de sender bekymringsmeldinger videre.
Frivillig bosted
-Når vi snakker med dem, er det veldig få som vil fortelle om det de har opplevd. Det kan ha sammenheng med at det kan være bakmenn som organiserer dette. Vi har også hatt episoder der UDI har flyttet noen til skjulte adresser, eller andre mottak, på grunn av trusler.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger