- Asylbråket har gitt borgerlig samarbeid varige sår

Det mener fylkestopper i KrF.

- SÅR: Uansett utfall har striden rundt asylbarna satt regjeringssamarbeidet kraftig tilbake. Saken har gjort ubotelig skade, mener flere fylkestopper i KrF.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- SÅR: Uansett utfall har striden rundt asylbarna satt regjeringssamarbeidet kraftig tilbake. Saken har gjort ubotelig skade, mener flere fylkestopper i KrF. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uansett utfall har striden rundt asylbarna satt regjeringssamarbeidet kraftig tilbake. Saken har gjort ubotelig skade, mener flere fylkestopper i KrF.

En ringerunde Vårt Land har gjort til ti av partiets nitten fylkesledere sier flere at skadene fra asylkrisen er vanskelige å reparere.

- Asylbråket har skadd samarbeidsklimaet. Og det er en utfordring for samarbeidsviljen, sier Olav Ingebjørn Moe, fylkesleder i Østfold Kristelig Folkeparti til Vårt Land.

Flere tror bråket kan strekke seg langt inn i KrFs landsmøte som starter 8. mai.

- Det gjør noe med samarbeidsklimaet når man må bruke harde ord og så lang tid på en slik sak. Tilliten forsures, og det mellommenneskelige samarbeidet har blitt mer krevende, sier fylkesleder i Sogn og Fjordane, Trude Brosvik,

Hun er klar på hvor dette kan ende:

- Hvis det ikke kommer en løsning innen fredag, er det over og ut. Det er opplagt. Da er det duket både for at vi trekker oss fra samarbeidsavtalen, og fremmer mistillit, sier Brosvik.

For Morten Halling, fylkesleder i Oppland KrF, er det ingen tvil om at asylbarnsaken har stukket kjepper i hjulet for videre samarbeid:

- Det her er en alvorlig ripe i lakken, og vi har hatt andre riper som ikke gir meg lyst til å fortsette samarbeidet, sier Halling

Han viser til verdikollisjoner i statsbudsjettet, søndagshandel, taxfreekvoter og misnøye i fjorårets landbruksforhandlinger.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer