Asylforhandlingene: - Regjeringen prøver å føre Stortinget bak lyset

Flere aktører frykter at regjeringen skal ta seg til rette og gjøre som de vil etter at endringer i utlendingsloven er vedtatt.

FORSKRIFTSØNSKER:
Integreringsminister Sylvi Listhaug besøker her SANA Drammen mottak. Nå frykter flere aktører at regjeringen prøver å ordne regelverket slik at de kan gjøre som de vil på asylfeltet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FORSKRIFTSØNSKER: Integreringsminister Sylvi Listhaug besøker her SANA Drammen mottak. Nå frykter flere aktører at regjeringen prøver å ordne regelverket slik at de kan gjøre som de vil på asylfeltet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På mandag avgir kommunal- og forvaltningskomiteen sin innstilling til Stortinget om asylinnstramningene. Det hersker stor uenighet i komiteen. Ifølge kilder NTB har snakket med risikerer innstrammingsforslagene nå å bli skrevet helt om av Stortinget.

Nå på tampen mener flere aktører at regjeringen prøver å skaffe seg muligheten til å snikinnføre enda strengere asylregler. Dette gjennom at de foreslår overfor Stortinget at de skal ha en vid adgang til å fastsette forskrifter på asylfeltet.

- Regjeringen prøver å føre Stortinget bak lyset ved å be om en fullmakt til å få gjøre som de vil, sier Georg Schjerven Hansen i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

Vil se nærmere på forslag For hvert innstramningsforslag i proposisjonen går Justis- og beredskapsdepartementet gjennom hva de mener er riktige innstramninger og hvilke klargjøringer som må til i den eventuelle nye utgaven av utlendingsloven.

Men på mange innstramningstiltak framgår det at de selv ønsker å regulere detaljene rundt rettighetene til asylsøkerne i forskrift.

Lovkravet for å avslå en søknad om permanent opphold på bakgrunn av innvandringsregulerende hensyn, er et av områdene departementet ønsker å regulere i forskrift. Dette forslaget vil Arbeiderpartiet se nærmere på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer