- Asylindustrien er reneste klondyke

Frp mener staten bør drive norske asylmottak.

KLONDYKE: Innvandrings- og integreringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen t.h. diskuterer med lokale interessegrupper i Rosengård i Malmø. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KLONDYKE: Innvandrings- og integreringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen t.h. diskuterer med lokale interessegrupper i Rosengård i Malmø. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Tirsdag skrev Dagbladet om private selskaper som tjener millioner av kroner på å drive norske asylmottak på oppdrag fra UDI. Hero Norge, Link AS og Norsk Mottaksdrift gikk til sammen med 60 millioner kroner i overskudd i fjor.

Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, sier til Dagbladet at mye av grunnen til at private bedrifter kan tjene millioner av kroner på asylmottakene er den store strømmen med asylsøkere som kom til landet i 2009.

Da kom det rundt 17 000 asylsøkere til Norge, ifølge UDI. Noe som var en økning på 19 prosent fra året før.

- Hele asylindustrien er texas og reneste klondyke. De har fått muligheten til å tjene massse penger, på grunn av den ekstreme veksten. Plutselig har UDI måtte tredoble kapasiteten sin, sier han til Dagbladet.

Tvangsmidler - Det er mange asylbaroner som tjener gode penger på dagens løsslupne asylpolitikk. Disse folkene er jo også den fremste ekspontenten for den liberale politikken som føres nå, nettopp fordi de tjener penger på det. Asylindustrien har sterke økonomiske interesser som vil fortsette ved en liberal, naiv og snilisistisk politikk, mener Amundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer