Du leser nå Dagbladet Pluss

Asylkrise kan bli regjeringskrise: Frp's høye spill

Sier nei til bredt asylforlik.

STORE UTFORDRINGER: Frp satser alt på å få til et flertall for en kraftig innstramming i asylsaken. Hvis det blir et nei, kan det ende med at Frp forlater regjeringen.  Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide, Siv Jensen og Erna Solberg står foran sin tøffeste utfordring siden samarbeidsplattformen ble lagt fram. Foto: BJØRN LANGSEM / Dagbladet
STORE UTFORDRINGER: Frp satser alt på å få til et flertall for en kraftig innstramming i asylsaken. Hvis det blir et nei, kan det ende med at Frp forlater regjeringen. Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide, Siv Jensen og Erna Solberg står foran sin tøffeste utfordring siden samarbeidsplattformen ble lagt fram. Foto: BJØRN LANGSEM / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de ikke får flertall for omfattende innstramming, kan resultatet bli at Frp forlater regjeringen.

Slik må uttalelser fra sentrale Frp-politikere tolkes.

På den ene siden sier parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik, justisminister Anders Anundsen og andre at det er bra for landet at Frp sitter i regjering, med hånda på rattet til å foreta en kraftig asylinnstramming.

Samtidig sier flere i Frp, at dersom partiet ikke får gjennomslag for nødvendige innstramminger «for å redde Norge», er det ikke noe poeng å sitte i regjering.

Nei til bredt forlik

Et utvalg ledet av Per Sandberg, og der Christian Tybring-Gjedde og Åse Michaelsen er med, jobber på spreng med forslag fram til neste gruppemøte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.