Overgrep mot barn:

Asylleder pågrepet for seksuelle overgrep mot flere asylbarn

Saken omhandler et tosifret antall barn, ifølge politiet.

SIKTET FOR OVERGREP: En mannlig asylmottaksleder er siktet for seksuelle handlinger med barn under 16 år. Foto: Dagbladet
SIKTET FOR OVERGREP: En mannlig asylmottaksleder er siktet for seksuelle handlinger med barn under 16 år. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får opplyst at en asylmottaksleder er varetektsfengslet i fire uker siktet for seksuelle overgrep mot barn under 16 år.

Ifølge politiet skal saken omhandle et tosifret antall barn. Flere av barna som skal være utsatt for overgrep, skal ifølge politiet være asylbarn. Asylmottakslederen ble fengslet lørdag 18. februar, og er underlagt brev- og besøksforbud fram til 3. mars.

Stor etterforskning
Siktelsen gjelder straffeloven paragraf 304, som rammer den som foretar seksuell handling med barn under 16 år. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer.

Påtaleansvarlig i det aktuelle politidistriktet som har opprettet saken, sier til Dagbladet at politiet ser svært alvorlig på saker som gjelder overgrep mot barn.

- Jeg kan ikke si noe om den etterforskningen, det er bare en drøy uke siden han ble pågrepet. Det er gjennomført taktisk etterforskning i form av avhør, som er den mest omfattende delen av etterforskningen, samt at det er foretatt teknisk etterforskning.

Mannen driver flere asylmotttak.

- Det er selvfølgelig en årsak til hvorfor vi har fengslet ham.

- Er det flere personer involvert i dette?

- Det har jeg ikke noen kommentar til.

Flere asylmottak

I senere tid har mannen, som nå er fengslet, opprettet flere asylmottak. Selskapet hadde en omsetning på flere millioner kroner. Mannen har også en formue på flere millioner.

Mannens forsvarer sier til Dagbladet at asylmottakslederen ikke erkjenner straffskyld.

- Av hensyn til etterforskningen, så kan jeg ikke si noe mer om saken, sier han.

Barnas bistandsadvokat ønsker heller ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer