Asyllotteri

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Utlendingsdirektoratet klarer ikke å ta unna asylsøknadene. Et ikke ubetydelig antall utlendinger får ikke behandlet sin sak innen fristen på femten måneder, og får dermed automatisk opphold i landet. Direktoratet unnskylder seg med at antallet søknader har økt så kraftig.
  • Det er vel og bra at flyktninger får opphold i Norge, men det er ikke bra at det skjer uten skikkelig saksbehandling. Forholdene som nå avdekkes, representerer også et grunnleggende brudd på prinsippet om likebehandling. Det går på rettssikkerheten løs dersom det virkelig er slik at noen trekker et lodd som fører til alminnelig saksbehandling, mens andre venter i femten lange måneder uten at noe skjer, for så å få opphold. En ørkesløs ventetid på femten måneder nærmer seg tortur.
  • I radioen forsvarte direktøren i direktoratet seg med at man der var blitt bedre, men at man ennå ikke var gode nok. Det gjør jo bare saken enda mer graverende dersom det var verre før. Denne saken forsterker sommerens inntrykk av at mye ikke er som det skal i denne etaten.